Σκεφτομαι Θέατρο “Λάουρα Μαντοβάνη”

Γράφει η Γιώτα Δημητρίου, (απόφοιτος  Θεατρικών Σπουδών).

Γνωρίστε  τη  νεαρή  Σκαλιώτισσα Λάουρα Μαντοβάνη

Μοντέλλο, ηθοποιός, στυλίστρια μόδας, εικαστικός καλλιτέχνης και διερμηνέας,  η εικοσάχρονη Λάουρα Μαντοβάνη.   Απόφοιτος της Αμέρικάνικης Ακαδημίας Λάρνακας, σπουδάζει  θεατρικές σπουδές και  γλώσσες (Ιταλικά και Γιαπωνέζικα) στο πανεπιστήμιο του Hull της Αγγλίας. Μόλις εχει ολοκληρώσει το δεύτερο έτος των σπουδών της και ετοιμάζεται  για το τρίτο έτος, κατά το οποίο θα βρίσκεται στην Ιταλία στο πανεπιστήμιο της Bolognas.

Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με το θεατρικές επιστήμες;
Αρχικά σκόπευα να σπουδάσω ψυχολογία και όταν πήρα το personal statement μου στη σύμβουλο, παρατήρησε πως είχα γράψει μια τεράστια παράγραφο για το πώς το θέατρο είναι το πάθος μου. Κατάλαβα τότε πως δεν θα μπορούσα να μην ασχοληθώ με το θέατρο.

Τι έχεις κερδίσει από τη διαμονή σου στην Αγγλία και τι  πιστεύεις πως θα κερδίσεις απο την Ιταλία;
Το καλό της Αγγλίας είναι πως όπου και αν βρίσκεσαι μπορείς να ασχοληθείς και να αναπτύξεις τα ενδιαφέροντα σου και κυρίως να ανακαλύψεις καινούρια πράγματα που δεν προσφέρονται στην Κύπρο, λόγω του μικρού κοινού. Γνώρισα εξαιρετικό κόσμο που είναι απίστευτα προσηλωμένος στα ενδιαφέροντά τους, είτε αυτό είναι  χορός, θέατρο. Είχα την απιστεύτα μαγική εμπείρια του Fringe Festival στο Εδιμβούργο τον Αυγουστο του 2011 μέσω μιας ευκαιρίας που μου δόθηκε στο πανεπιστήμιο και έλαβα μέρος σε μια παράσταση. Φέτος δούλεψα και σε φωτογραφίσεις σαν στυλίστρια μόδας στο Λονδίνο και παρόλο που η ώρες ήταν πολλές και η δουλειά απαιτητική θα μπορούσα να το κάνω κάθε μέρα. Στην Ιταλία θα συνεχίσω τα ιταλικά και τα ιαπωνέζικα, και θα παρακολουθήσω σεμινάρια μετάφρασης φινλανδικά-ίταλικα, και φυσικά εργαστήρια θεάτρου.

Εσύ με τι θα ήθελες να ασχοληθείς στο μέλλον, με το θέατρο;
Δεν συνιθήζω να κάνω σχέδια μακροπρόθεσμα μιας και  ο χρόνος μου έχει διδάξει πως δεν υπάρχει εγγύηση επιτυχίας και είνα πιο σημαντικό να προσαρμόζεται κανείς με το περιβάλλον του. Δηλαδή εαν μου δοθεί οπιαδήποτε ευκαιρία από την οποία μπορώ να αποκομίσω κάτι θετικό σίγουρα θα την εκμεταλλευτώ.

Ποιο είδος θεάτρου σ’ αρέσει και γιατί;
 Τα Μούζικαλς, το Εφαρμοσμενο θεατρο και το Devised theatre.

Σκοπεύεις να επιστρέψεις Κύπρο; Πόσο δύσκολο είναι για ένα Κύπριο καλλιτέχνη που σπουδάζει και εργάζεται στο εξωτερικό να επιστρέφει πίσω στην πατρίδα του;
Θα δείξει αν επιστρέψω, πρέπει να το σκεφτώ αρκετά…..όταν κάποιος λατρεύει αυτό που κάνει πιστεύω πως δεν εχει σχέση που βρίσκεσαι.

 

Τα λέμε την άλλη εβδομάδα!

 

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου για θέματα επικαιρότητας

Οτιδήποτε κάνουμε για αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας και των διεθνών κανονισμών, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου,

error: Content is protected !!