Ένα Κλικ με το Μελάνι “Love can save the world”

Της Μαλβίνας Ιωάννου

Η Κύπρος έχει αναλάβει την Προεδρία της Ε.Ε.
O Ιούλιος είναι ο μήνας των μαύρων επετείων του ’74.
Oι αυτοκτονίες στην Ελλάδα αυξάνονται (στην Κύπρο ακόμα ισχύει η Δημοσιογραφική Δεοντολογία περί αυτοκτονιών και έτσι απαγορεύεται η ανακοίνωση τους από τα ΜΜΕ).
Oι ακτιβιστές ανά τον κόσμο κρούν τον κώδωνα του κινδύνου για χίλια δύο κακά που μαστίζουν τον πλανήτη μας.
Τα Zeitgeist του genious  κύριου Peter Joseph εξακολουθούν να μας ξυπνούν από το λήθαργο που τα παγκόσμια ΜΜΕ και κυβερνήσεις πασκίζουν να μας ρίξουν.
Θα ήθελα, λοιπόν, να ασχοληθώ σήμερα με ένα από τα πιο πάνω θέματα. Το βρίσκω, όμως, ανώφελο. Για σήμερα τουλάχιστον. Ίσως την επόμενη βδομάδα….Ίσως.
Τι να γράψω δηλαδή για την Προεδρία της ΕΕ; Τι θα δώσει στον μέσο Κύπριο αυτή η περιβόητη Προεδρία; Στη θεωρία πολλά. Στη πράξη;
Τι να γράψω για το ’74;  Όλα έχουν γραφτεί. Όλα κατάντησαν κλισέ.
Μόνο ένα θα μπορούσα να γράψω: Να θυμόμαστε πως η εσωτερική διχόνοια άνοιξε την πόρτα στον εχθρό και διευκόλυνε τα σχέδια του. Γι αυτό, όχι άλλη διχόνοια στο τόπο. Ενωμένοι επιτέλους, για το καλό του τόπου. Όχι άλλο “αριστερός”, “δεξίος”. Μόνο Κύπριος. Μόνο αδέλφια. Μόνο αγώνες για το ΚΑΛΟ και τα ΔΙΚΑΙΑ.
Τι να γράψω για τις αυτοκτονίες που γίνονται στο όνομα μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης;  Μόνο όσοι χάνουν δικούς τους από αυτοκτονίες δικαιούνται να μιλούν. Εμείς τι να πούμε γι αυτό; Είναι γελοίες οι αναφορές σε αυτές τις τραγωδίες, από όλους εμάς που είμαστε έξω από τον χορό του δράματος.
Γι αυτό, κανένα από τα πιο πάνω θέματα δεν θα αναπτύξω σήμερα, αν και είναι όλα επίκαιρα.
Κάποτε άνηκα κι εγώ στους χιλιάδες αυτούς που πιστεύουν πως μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, to make it a better place. Η αλήθεια είναι πως ακόμα –καταβάθος- το ονειρεύομαι. Μα νοιώθω, πλέον, πως είναι δύσκολο…
Συγνώμη κόσμε, δεν μπορώ να σε κάνω καλύτερο.
Και συμπεράνω πως τελικά, ένα πράγμα έχει σημασία σε αυτές τις τόσο αδυσώπητες εποχές που ζούμε.
Η αγάπη και ο έρωτας. Μόνο αυτά μπορούν να σώσουν τον κόσμο.
Κι αν δεν σώσουν τον κόσμο, τουλάχιστον θα σώσουν εμάς, να μην τρελαθούμε με τα όσα βλέπουμε να συμβαίνουν γύρω μας.
Αγαπάτε, αγαπηθείτε, ερωτευτείτε……η μόνη λύση!
Η μόνη!

Υ.Γ Εσύ αγαπάς; Είσαι in love; Έχεις μια ψυχή δίπλα σου να σε αγαπά; ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ σε αυτές τις τόσο αλλόκοτες εποχές που ζούμε!
LOVE
CAN SAVE THE WORLD

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024

error: Content is protected !!