True Activist…..Lets save the world!

TRUE ACTIVIST  –  ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

H δράση του True Activist στο διαδίκτυο κατάφερε να μαζέψει χιλιάδες οπαδούς από κάθε γωνιά της γης. Μηνύματα, άρθρα, βίντεο, φωτογραφίες, όλα με ένα κοινό σκοπό, να ενημερώσουν με ακτιβιστική διάθεση τον κόσμο για το τι συμβαίνει σήμερα στο πλανήτη γη. Σε μια εποχή όπου τα περισσότερα (καθεστωτικά) ΜΜΕ παρουσιάζουν γεγονότα ακόμα και ιστορικά, όπως ορίζει το συμφέρον τους, χωρίς να έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, το True Activist σαν σταυροφόρος του διαδικτύου έρχεται να ρίξει φως και να ενημερώσει τεκμηριωμένα τον κόσμο. Κι όλα αυτά στο όνομα του “κοινού καλού του πλανήτη”. Ο ιδρυτής του True Activist μιλά για πρώτη φορά σε Ελληνοκυπριακό περιοδικό, μιλά  αποκλειστικά στο Skala Times!

Της Γιώτας Δημητρίου

Καταρχάς να πούμε ποιος κρύβεται πίσω από τη σελίδα στο facebook TRUE ACTIVIST (με σχεδόν 112  χιλιάδες Likes) και στην ιστοσελίδα www.trueactivist.com ;
Θα προτιμούσα να μείνω ανώνυμος. Ξεκίνησα το True Activist  ως εναλλακτική πηγή ενημέρωσης για να πληροφορώ σωστά και τεκμηριωμένα τον κόσμο, σχετικά με το τι γίνεται σήμερα στο κόσμο μας. Κάτι που τα ΜΜΕ δυστυχώς δεν κάνουν.

Ποιος είναι ο σκοπός του TRUE ACTIVIST;
Δημιούργησα το True Activist επειδή ήθελα να βρω ένα εύκολο τρόπο για να φέρω μια ενδιαφέρουσα και εκπαιδευτική δημοσιογραφία στον καθένα.  Πιστεύω πως τα ΜΜΕ παρουσιάζουν όσα τους συμφέρουν για τον Α ή Β λόγο και αγνοούν πραγματικότητες, γνώμες και ιστορικά γεγονότα. Με τα ΜΜΕ να αγνοούν ή να καταστρέφουν πληροφορίες, είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τι γίνεται στον κόσμο ακόμα και αν παρακολουθεί τις ειδήσεις. Ο σκοπός είναι να βοηθήσω τον κόσμο να ξυπνήσει. .

Είστε οργάνωση;
Για την ώρα είμαι μόνος μου στην διαχείριση του True Activist. Παρόλα αυτά υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να γίνει οργάνωση το True Activist σύντομα.

Που είναι η βάση σας;
Πλανήτης γη. (Χαμογελά).

Πότε ξεκίνησε η ιδέα για το TRUE ACTIVIST;
Όταν ήμουν μικρός, είχα αντιληφθεί πως κάτι πήγαινε λάθος με τον κόσμο. Τότε άρχισα να ψάχνω για απαντήσεις. Ήθελα να μάθω γιατί ο κόσμος μας βρισκόταν σε μαύρο χάλι. Όταν άρχισα να βλέπω τη ρίζα των περισσότερων κακών, ξεκίνησα το True Activist, στο facebook και βεβαίως και την ιστοσελίδα. Ήθελα να ενημερώσω τον κόσμο τι γίνεται.

Τα αξιόλογα άρθρα στην ιστοσελίδα ποιος τα γράφει; Δημοσιογράφοι;
Τα περισσότερα άρθρα είναι από άλλα sites με τα οποία έχουμε συμφωνία να αναδημοσιεύονται τα άρθρα τους στο True Activist, κάτω από τη συμφωνία Creative Commons license.

Οι καταπληκτικές φωτογραφίες με τα σοφά θα έλεγα μηνήματα που βλεπουμε στο facebook του TRUE ACTIVIST είναι κάποιου καλλιτέχνη;
Χρησιμοποιώ κάποιες πηγές όπως Tumblr, Facebook και Flickr και κάνω έρευνα για αυτές τις φωτογραφίες. Κάποτε είναι δύσκολο να βρούμε σε ποιον ανήκουν οι φωτογραφίες, αλλά όταν το βρούμε πάντα του δίνουμε credits. Πολλές φορές ευτυχώς βοηθά το Google’s image search για να βρούμε τον καλλιτέχνη έτσι ώστε να του αποδώθούν credits.

Έχετε νοιώσει κάποια απειλή λόγω της ακτιβιστικής σας δραστηριότητας και των αλήθειων που δημοσιεύετε;
Είμαι συνειδητοποιημένος για τις πιθανές συνέπειες, αλλά τίποτα δεν πρόκειται να με σταματήσει.

H σελίδα TRUE ACTIVIST στο facebook  έχει σχεδόν 112 χιλιάδες αναγνώστες. Αυτό δειχνει πως οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν την ακτιβιστική ιδέα για ένα καλύτερο κόσμο. Γιατί  όμως είμαστε γεμάτοι λόγια αλλά άδειοι από ουσιαστικές πράξεις;
Ξέρεις, κάποιοι διαδηλώνουν στο facebook και κάποιοι στους δρόμους. Δεν υπάρχει αυτό που λες “άδειοι από ουσιαστικές πράξεις”. Κάθε πράξη μετρά!

Τι θα συμβούλευες ένα Έλληνα ή ένα Ελληνοκύπριο που θέλει να βοηθήσει να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος;
Άσχετα από τον τόπο καταγωγής, πιστεύω πως είναι σημαντικό να πληροφορηθούν και να ενημερωθούν όλοι πως το τραπεζικό σύστημα είναι η μεγαλύτερη παγίδα όλων των εποχών. Όταν όλοι αρχίσουν να βλέπουν την πραγματικότητα σχετικά με το τραπεζικό σύστημα, τότε θα γίνει και επανάσταση.

Είναι γεγονός η προπαγάνδα των ΜΜΕ. Στο διαδίκτυο δεν υπάρχει προπαγάνδα; Ποιά είναι η λύση;
Είναι δύσκολο να καθορίσεις την προπαγάνδα επειδή δεν την συναντάμε μόνο στα mainstream media, αλλά και στο διαδίκτυο. Πιστεύω όμως πως αρκετά διαδικτυακά περιοδικά παίζουν σημαντικό ρόλο, έχουν μια εξασφάλιση διαφάνειας και παρέχουν ανεξάρτητες και εναλακτικές ειδήσεις και πληροφορίες για το κοινό.  Επιβεβαιώνουν γεγονότα και πληροφορίες ακόμα και αν δεν είναι υπερ των πιστεύω τους, οφείλουν να τα τεκμηριώνουν και το κάνουν.  Ο Βούδας έχει πει: “Believe nothing, not matter where you read it or who has said it, not even if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense”.

Ο κόσμος σήμερα είναι τρομακτικός….παγκόσμια οικονομική κρίση κι όχι μόνο. Υπάρχει ελπίδα; Τελικά ο λόγος της κρίσης είναι ο καπιταλισμός;  
Σίγουρα και υπάρχει ελπίδα! Οι άνθρωποι σε κάθε γωνιά της γης έχουν αρχίσει να ξυπνούν! Ο καπιταλισμός είναι η νούμερο ένα αιτία των περισσότερων προβλημάτων στο κόσμο σήμερα.

Παρακολουθείτε τη κατάσταση στην Ελλάδα; Ποια είναι η γνώμη σας;
Βεβαίως και παρακολουθώ την κατάσταση. Η Ελλάδα βιώνει μια ολοκληρωμένη οικονομική κατάρρευση και κανείς δεν μπορεί να δει κάποιο φως στο τέλος του τούνελ στο σημείο αυτό. Η Ελληνική ύφεση είναι ακόμη χειρότερη, και πολύ σύντομα ο υπόλοιπος κόσμος πρόκειται να περάσει αυτά που η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα. Δυστυχώς, τα περισσότερα από τα mainstream media αντιμετωπίζουν αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα ως “μεμονωμένο περιστατικό” και όχι ως μια πολύ σοβαρή προειδοποίηση για τον κόσμο, όπως είναι.

Ποια είναι η γνώμη σας για την υπόθεση Assange; Μήπως κάποιοι  κατηγορούν άδικα  τον Julian Assange σε μια προσπάθεια τους να εξολοθρέψουν τη δραστηριότητα του WikiLeaks;
Ναι, φυσικά! Δεν κατηγορείται για κάποιο έγκλημα, την ίδια στιγμή που πέντε μεγάλα Αμερικανικά οικονομικά Ινστιτούτα προσπαθούν να στραγγαλίσουν οικονομικά το WikiLeaks. Λέγονται πολλά ψέματα. Η επίθεση κατά του Assange είναι καθαρά πολιτική. Κάποιοι δεν θέλουν το WikiLeaks επειδή οι αλήθειες του δεν τους συμφέρουν. Πολύ φοβάμαι ότι θέλουν τον Julian Assange δίπλα από τον Bradley Manning σε επ’ αόριστον κράτηση!

Οι άνθρωποι (πάνω από εκατον χιλιάδες στο facebook σας) μπορούν να διαβάσουν τα άρθρα, τα δουν τα βίντεος και τις φωτογραφίες και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο μας. Να μάθουν, να σκεφτούν, να απορήσουν. Όλα αυτά μέσα από το site και το facebook TRUE ACTIVISTTι άλλο κάνετε εκτός από την διαδικτυακή σας ακτιβιστική δραστηριότητα;
Για την ώρα όλος μου ο χρόνος είναι αφιερωμένος στο True Activist. Ανανεώνω το υλικό στο διαδίκτυο με την ελπίδα και τον σκοπό να εμπνεύσω και να ενημερώσω τον κόσμο. Διαμαρτύρομαι διαδικτυακά κάθε μέρα!

Θα ήθελα να σας ρωτήσω ποια θεωρείται σήμερα ως τα τρία μέγιστα κακά στο πλανήτη μας, τα οποία πρέπει να πολεμήσουμε.
Πρώτο: Καπιταλισμός. Κάθε χρηματοπιστωτικό σύστημα που βασίζεται στο χρέος είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Χρειαζόμαστε επανασχεδιασμό της  κοινωνικής μας διάρθρωσης και πρέπει να ξεφορτωθούμε τον καπιταλισμό. Πιστεύω ότι ο καπιταλισμός είναι η βασική αιτία της πλειοψηφίας των προβλημάτων μας σήμερα. Δημιουργεί έλλειψεις, μόνο λίγα άτομα έχουν όφελος από αυτό ενώ ο υπόλοιπος κόσμος υποφέρει.
Θα είναι δύσκολο να βρούμε πραγματικές λύσεις γιατί η ελίτ δεν θα εγκαταλείψει εύκολα την δύναμη της.  Η πλειοψηφία των ανθρώπων σήμερα δεν γνωρίζουν ότι είμαστε σύγχρονοι δουλέμποροι που εργάζονται για μια κεντρική τράπεζα.
Ίσως θα έπρεπε να μπορούσαμε:
Nα απαλλαγούμε από τις ιδιωτικές τράπεζες και να αφήσουμε την κυβέρνηση να αναλάβει την εκτύπωση των χρημάτων και το δανεισμό χωρίς φόρους. Οι φόροι μόνο χρεοκοπία χωρών φέρνουν,  έτσι ώστε οι τραπεζίτες να μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε πόρους. Το πρόβλημα με το χρήμα , με φόρους ή χωρίς , είναι ότι διαφθείρει. Αυτό θα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, θα είναι μόνο μια βραχυπρόθεσμη λύση.
Nα υοθετήσουμε την επιστημονική μέθοδο για την κοινωνική μέριμνα. Με άλλα λόγια πρέπει να γίνει μια μετάβαση σε μια πηγή γνώσης όπου οι πόροι να μοιράζονται με όλους. Η αιτία αυτής της ανάγκης για μια νέα παγκόσμια κοινωνία δεν είναι κάποιο δημιουργικό ενδιαφέρον ή πνευματική φιλοδοξία. Η αιτία είναι η αποτυχία της νομισματικής  διάρθρωση, που αύξησε τη φτώχεια στον κόσμο και τις συγκρούσεις, τη συνεχή διαφθορά που παράγεται από το κυνήγι του κέρδους και η συνεχής δηλητηρίαση του πλανήτη και των εαυτών μας από την εμπορική βιομηχανία εν γένει.
Δεύτερο:  Η λογοκρισία στο διαδίκτυο. Δεν πρέπει να δεχθούμε οποιαδήποτε μορφή “αστυνόμευση” ή λογοκρισία του Διαδικτύου, καθώς το μόνο που θα δημιουργήσει είναι ένα “Cyber-βιομηχανικού συμπλέγματος”. Ίσως όλες οι χώρες πρέπει να επιμείνουν σε ένα “ψηφιακό Νομοσχέδιο των δικαιωμάτων” που θα παράσχει κατευθυντήριες γραμμές για τους λογαριασμούς μας που τους απειλούν την ελευθερία.
Και τρίτο: H Φουκοσίμα. Η Φουκοσίμα είναι μια τεράστια απειλή για όλο τον κόσμο. Δεν ξέρω ποιες είναι η λύσεις σε αυτό το θέμα, αλλά πρέπει να τη θέσουμε υπό έλεγχο όσο πιο σύντομα γίνεται!

Ας κλείσουμε με ένα μήνυμα σας στους αναγνώστες του Skala Times.
Μην πιστεύευε ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο. Όλοι μας έχουμε μέσα μας τη δύναμη για αλλαγή. Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε ένα σωστό μέλλον για τις αυριανές γενιές. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε σε μια χούφτα τραπεζίτες να καταστρέφουν τον κόσμο!

Site: www.trueactivist.com
Facebook: http://www.facebook.com/TrueActivist

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

2 thoughts on “True Activist…..Lets save the world!”

Comments are closed.

On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

error: Content is protected !!