Ότι να ΄ναι…..From Salonika “Euro 2012”

Γράφει ο Αντρέας Κωνσταντινίδης

Εδώ και μερικές μέρες όλη η Ευρώπη κινείται σε ρυθμούς Ευρωπαϊκού!

Ο αντρικός στην πλειοψηφία πληθυσμός ετοίμασε τα ψυγεία με παγωμένες μπύρες, οι καφετέριες και οι μπυραρίες αυτό τον μήνα θα κάνουν χρυσές δουλειές.

Σε κάθε αγώνα παρακολουθούμε ένα υπερθέαμα, διαφορετικές τελετές έναρξης πριν από κάθε αγώνα, εντυπωσιακά γήπεδα, όμορφα πλάνα από τις κερκίδες και φυσικά σε high definition!

Μέχρι τώρα όλα καλά…αλλάστα βιντεάκια που προβάλουν στις διαφημίσεις σε κάθε διάλειμμα δεν τα δείχνουν όλα. Η συντριπτική  πλειοψηφία που παρακολουθεί το euro δεν γνωρίζει αρκετά γεγονότα που έγιναν τα προηγούμενα δυο χρόνια περίπου για τις ετοιμασίες της διοργάνωσης.

Και θα ξεκινήσω με το πιο σημαντικό. Στην Ουκρανία ο αριθμός των αδέσποτων σκυλιών πριν δυο χρόνια ήταν τεράστιος, κάτι έπρεπε να γίνει για αυτό, δεν μπορούσε να φιλοξενήσει τόσο κόσμο και να δημιουργούσε αρνητικές εντυπώσεις για την χώρα.

Η λύση;

Θανάτωση δεκάδων χιλιάδων σκυλιών για να καταλήξουν σε ομαδικούς τάφους. Αρκετά σοκαριστικό έτσι; Τα ΜΜΕ γιατί δεν έκαναν κάτι για αυτό να μάθει και ο υπόλοιπος κόσμος τι γίνεται εκει; Το θέμα όμως δεν μπορούσε να μην βγει στην επιφάνια για ευνόητους λόγους και μετά από πολλές πιέσεις από  ομάδες προστασίας των ζώων ανά το παγκόσμιο  η Ουκρανία υπέκυψε και το υπουργείο περιβάλλοντος της χώρας διέταξε όλους τους Δήμους να κατασκευάσουν προσωρινά καταφύγια ζώων.Τώρα κατά πόσο αυτό τελικά έγινε, κανείς δεν ξέρει με σιγουριά γιατί δεν άφησαν το θέμα να πάρει μεγάλες διαστάσεις,αλλά μερικές χιλιάδες σκυλιά δεν ήταν τόσο τυχερά..τι να πεις;

‘Οπως όλοι γνωρίζουμε το euro διεξάγεται στην Πολωνία και Ουκρανία, φίλαθλοι του ποδοφαίρου και οπαδοί θα τρέξουν από όλες τις χώρες τις Ευρώπης να γεμίσουν τα νέα υπερσύγχρονα γήπεδα, μέχρι τώρα πάλι όλα καλά,αλλά από τους οπαδούς όλων των ομάδων των δυο διοργανώτριων χωρών ίσως να παρατηρήσατε ότι υπάρχει μια συνεχιζόμενη διαμαρτυρία που ονομάζεται “fuck euro 2012” .

Πολύ παράλογο ακούγεται έτσι; και ποιος δεν θέλει μια τέτοια διοργάνωση στην χώρα του. Το euro 2012 έφερε μια τεράστια καταστολή εναντίων των Πολωνών και Ουκρανών οπαδών, κυρίως των οργανομένων.

Οι νέοι αυστηροί κανόνες,τα τεράστια πρόστιμα, αμέτρητες συλλήψεις για αστείους λόγους και απαγορεύσεις σε οπαδικά θέματα, ήταν το αποτέλεσμα για πολλούς οπαδούς  κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών πριν από την έναρξη του euro. Πράγματα τα οποία ήταν νόμιμα πριν μερικούς μήνες τώρα ακούγονται στα αυτιά του κόσμου σαν εγκλήματα, οι κυβερνήσεις των διοργανώτριων χωρών έκαναν εκστρατεία για να διαγράψει τους οργανωμένους οπαδούς από τα γήπεδα, να ανάψεις ένα πυρσό ή να κυμματίσεις μια μεγάλη σημαία στην κερκίδα ακούγεται αδιάνοητο, με δεκάδες κάμερες μέσα στο γήπεδο  να ελέγχουν την κάθε σου  κίνηση , έτοιμοι πάντα να σε συλλάβουν για την παραμικρή “παρανομία” και όλα αυτά πάλι για τα μάτια του κόσμου.Και για να καταλάβεται πόσο εχθρική ήταν η στάση της αστυνομίας οι οργανωμένοι οπαδοί όλων των ομάδων ενώθηκαν εναντίων αυτής της κατάστασης. Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες οπαδοί είναι πίσω από τα κάγκελα μόνο και μόνο για να βγει ένα σωστό μήνυμα για τις συγκεκριμένες χώρες προς τα έξω.Την επόμενη φορά που θα δείτε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα του euro 2012, σκεφτείτε 2 φορές αν θα ενθουσιαστείτε με τα όμορφα γήπεδα και τις εντυπωσιακές τελετές έναρξης..ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

Ελάτε να (ξανα)περπατήσουμε

ENG Text Follows Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε την ιστορία των γειτονιών της Λάρνακας και των ανθρώπων της, το Σαββατο, 27 Απριλιου σας

error: Content is protected !!