Χριστίνα Πολίτη! Η αγαπημένη δημοσιογράφος των celebrity!

Είναι πολλοί οι τίτλοι που θα μπορούσε  κανείς να βάλει δίπλα από το όνομα της Χριστίνας Πολίτη. Ξεχώρισε στο χώρο της δημοσιογραφίας, στην Ελλάδα, για την πένα της, για την προσωπίκοτητα της και σίγουρα (και) για τις επώνυμες φιλίες της. Η Χριστίνα Πολίτη, σήμερα μιλά αποκλειστικά στο Skala Times, άλλωστε όπως η ίδια λέει, αγαπά την Κύπρο και ας μην ξεχνάμε πως μία από τις κολλητές (και κουμπάρες) της, είναι η Κύπρια (και Σκαλιώτισσα) Άννα Βίσση. Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, η Χριστίνα Πολίτη μιλά για την πορεία της και για  την δημοσιογραφία σήμερα και τονίζει πως “από επίπεδο πέσαμε στο δάπεδο”!

Της Γιώτας Δημητρίου

Χριστίνα Πολίτη, η δημοσιογράφος την κοσμικής Αθήνας; Σου πάει αυτός o τίτλος; Μου ακούγεται “λίγος” όταν μιλάμε για την Χριστίνα Πολίτη…..΄Όταν έγραφες την κοσμική στήλη, στο περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ, το 1995, υπήρχαν, τότε, κοσμικές στήλες στα Ελληνικά Περιοδικά;
Yπήρχαν ψιλοδιαλυμένες και γεμάτες κλισέ.Ενα αλλισβερίσι συμφερόντων και τραπέζια-δωράκια τζάμπα. Μετά τον Ιακχο βρέθηκαν στο χάος..

Θα έλεγες πώς ήσουν η πρώτη κοσμικογράφος της Αθήνας;
Οχι βέβαια και δε μου αρέσει και η λεζάντα- είναι κάτι σαν “παράρτημα” στα επαγγελματικά μου που έπιασε πολύ.Οπως δηλαδή κάνουν typecast ηθοποιούς με πετυχημένους ρόλους έτσι μου κατσικώθηκε και αυτή η ιδιότητα ένεκα ευκολίας… Ημουν η πρώτη που το έκανε “για πλάκα” και ως insider αλλά και παρατηρητής. Στο ξεκίνημα μου φάνηκε πάρα πολύ αστεία η ζήλια που αντιμετώπισα από “προκατόχους” που έπαιρναν πολύ στα σοβαρά τον εαυτό και τα δισέλιδα σαλόνια τους.

Τι θυμάσαι από τα χρόνια εκείνα στο ΓΥΝΑΙΚΑ; Πώς ήταν τα περιοδικά τότε στην Ελλάδα; Ποιους συναδέλφους ακόμα κρατάς στη καρδιά σου, από εκείνα τα χρόνια; Με την αείμνηστη και πάντα λατρεμένη Μαλβίνα Κάραλη,  (αρθρογραφούσε στο ΓΥΝΑΙΚΑ τότε), είχατε γνωριστεί; Πώς ήταν η Μαλβίνα ως συνάδελφος;
Η Μαλβίνα ήταν φίλη, τσαμπουκάς και μάγκας έτσι ακριβώς όπως τη θυμάστε. Τους τελευταίες μήνες μου είχε στείλει μία φωτογραφία της και με παρακάλεσε να τη βάλω γιατί είχαν βγει φήμες πως είχε πεθάνει. Την έβαλα, στο Ηρώδειο ήταν, με λεζάντα “Alive and Kicking”. Εφυγε αξιοπρεπέστατα και ήσυχα παρόλο τον εκρηκτικό χαρακτήρα της.  To ΓYNAIKA ήταν ένα παρεϊστικο περιοδικό με μορφωμένους και ταλαντούχους συνεργάτες. Είχε τις πιο δυνατές στήλες. Η Ολγα Μπακομάρου, ο Μπάμπης Ζήνας και η Σταυρούλα Παναγιωτάκη έκαναν συγκλονιστικές συνεντεύξεις. Την πέτυχα προ κομπιούτερ όταν στήναμε τα κοσμικά με φωτοτυπίες και κοπίδια..Στην καρδιά μου έχω πάντα τη Μόλυ Ανδριανού – που με έβαλε στο χώρο και τον κολλητό μου Κώστα Μπογδάνο  .

Πριν ξεκινήσεις να γράφεις στο ΓΥΝΑΙΚΑ ασχολήθηκες με τη δημοσιογραφία στο μοναδικό εργαστήρι που υπήρχε τότε στην Ελλάδα και άρχισες να γράφεις στις ΕΙΚΟΝΕΣ. Ποιοι λόγοι σε ώθησαν να ακολουθήσεις τα μονοπάτια της δημοσιογραφίας;  (Αφού είχες ήδη κάνει σπουδές αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου στο Λονδίνο και είχες ήδη δουλέψει στο τομέα αυτό, στην Βρετανική πρωτεύουσα).
Εγραφα καλά, αυτό τουλάχιστον έλεγαν όλοι. Παιδάκι “εξέδιδα” δικά μου περιοδικά με κολλάζ. Είχα τρελή μανία με τα περιοδικά, με την τηλεόραση και τα μίντια γενικά. Ο πατέρας μου με ωθούσε προς τα εκεί συνέχεια και μου έλεγε πως έπρεπε είτε να γίνω δικηγόρος, είτε να κάνω τηλεόραση, γιατί “Είμαι παπαρδέλα”. Μπήκα στις EΙΚΟΝΕΣ επί εποχής  glory παλαιού Πασοκ και επειδή δεν είχε ξεκινήσει το στιλ που αγάπησα αργότερα στα έντυπα και ήταν πολύ πιο περιορισμένου επιπέδου – από πλευράς θεμάτων λαίφστάιλ- ένιωσα πως δεν μου ταίριαζε και έφυγα για το Λονδίνο. Πάντα το κάνω αυτό, ακόμα και τώρα- όταν κάτι δεν με αντιπροσωπεύει. Δεν μπαίνω σε λούκια ούτε βιάζω καταστάσεις. Αργότερα μετά από μία δεκαετία σχεδόν, ήρθα και έδεσα με τη “χρυσή εποχή” των περιοδικών όπου πραγματικά περνούσαμε πάρα πολύ ωραία και είμασταν γεμάτοι κέφι, ιδέες και δημιουργικότητα.

Όταν έτυχε να μιλήσω για σένα, με φίλους συναδέλφους στην Αθήνα, μου είπαν  “Μα η Χριστίνα Πολίτη; Έχει συνεργαστεί με ΟΛΑ τα περιοδικά της Ελλάδας” Αληθεύει; Ποια συνεργασία ήταν η ομορφότερη και γιατί;
Όλα, όντως υπήρχε μία εποχή που έγραφα και με ψευδόνυμα σε 5-6.. Η ομορφότερη ήταν το ΓΥΝΑΙΚΑ λόγω ανθρώπων και επιπέδου και η σημαντικότερη ήταν αυτή με τον Πέτρο Κωστόπουλο. Όλες μου οι συνεργασίες όμως ήταν εξαιρετικές και διατηρώ καλές σχέσεις με όλους όσους δούλεψα.

Χριστίνα, σήμερα η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει λαβώσει την Ελλάδα και όπως ήταν αναμενόμενο έχει χτυπήσει και τα ΜΜΕ, την δημοσιογραφία. Πώς βλέπεις τα πράγματα σήμερα όσον αφορά την δημοσιογραφία στην Ελλάδα;
Η δημοσιογραφία έχει γίνει ένα ξέφραγο αμπέλι όπως όλα τα πράγματα στη χώρα μας. Σαν εύκολη λύση για εύκολο χρήμα και φήμη, όπως και η τηλεόραση. Δεν έχω ξαναδεί σε καμία χώρα “δημοσιογράφους” που δεν ξέρουν να γράφουν και παρουσιαστές που δεν μπορούν να τα λένε. Από επίπεδο πέσαμε στο δάπεδο. Και σε αυτόν τον τομέα γίνεται ξεσκαρτάρισμα, για το οποίο και κάπου λυπάμαι και κάπου δε μου καίγεται καρφί. Τα ΜΜΕ των μεγάλων συμφερόντων δεν τα χτύπησε μονο η κρίση, αλλά και οι υπέρμετρες χλιδές, τα δάνεια και η κακή διαχείρηση.

Μιλάς τέσερις γλώσσες (Γερμανικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Ισπανικά).Αλήθεια με τα ταξίδια πώς τα πας; Έχεις κάνει όσα ταξίδια ήθελες στη ζωή σου; Ο πιο αγαπημένος σου προορισμός;
Εχω κάνει πολλά και ενδιαφέροντα ταξίδια. Στο τοπ 3 ομορφιάς θα έβαζα την Αγία Πετρούπολη, τις ριζοφυτίες στην Ασία και τα όμορφα τοπία της Αυστρίας. Τελικά ο αγαπημένος μου προορισμός είναι η Ελλάδα – παντού και το Λονδίνο που λατρεύω.

Το πέρασμα σου από το πρωϊνό του ΑΝΤ1 τι επίγευση σου έχει αφήσει;
Οτι θα μπορούσε να είναι μία χρονιά που θα με προχωρούσε τηλεοπτικά αλλά με άφησε στάσιμη – δεν είχε καμία σχέση με αυτό που είχα φανταστεί- όμως το προσάρμοσα με ελιγμούς και μου χάρισε άλλου είδους εμπειρίες βάση των οποιων θα είμαι πολύ πιο προσεκτική στις επόμενες επιλογές που θα κάνω.

Διατηρείς φιλικές σχέσεις με τους ιθύνοντες του καναλιού  (ΑΝΤ1) και τον κύριο Γιάννη Λάτσιο;
Ναι, τον εκτιμώ απεριόριστα – και άσχετα με το κανάλι τον αγαπώ πολύ. Οχι μονο ο Γιάννης Λάτσιος αλλά και η Κατερίνα Γκαγκάκη είναι μία εκπληκτική, πολύ ικανή κοπέλα και φίλη. Το κανάλι έχει εξαιρετικά στελέχη που φροντίζουν τους πρωταγωνιστές τους. Πολύ νοικοκυρεμένο μαγαζί ειλικρινά. Δεν μπερδεύω όμως ποτέ τις φιλίες με τη δουλειά.

Εσύ είσαι της πένας ή της τηλεόρασης; Θα εγκατέλειπες την πένα για μια καλή τηλεοπτική πρόταση;
Είμαι πάντα υπέρ του να βάζω όλη μου την ενέργεια σε μία καλή πρόταση. Προς το παρόν τη βάζω στο Cosmopoliti blog μου στο Gossip-tv.gr που είναι ένα μεγάλο σάιτ που σκίζει. Η τηλεόραση είναι πολύ μεγάλη κινητήρια δύναμη για αρκετά πράγματα, μη γελιόμαστε.

Πώς βλέπεις την ελληνική TV σήμερα; Εσύ τι παρακολουθείς;
Ότι μπορεί κάνει η ελληνική τηλεόραση. Με τα ψέματα διατηρείται αξιοπρεπώς και αυτή μέσα στην κρίση έχει ξεκαθαρίσει πολλά. Παρακολουθώ το παρεάκι του Μέγκα το πρωί, την Ελένη βέβαια, την Ελεονώρα, Δέστε τους – με τρόμο μη φάω λαδί πασούμι, Φώτη και Μαρία , ειδήσεις του Star , κάνω ζάππινγκ με τρέλα γενικά και το καλύτερό μου είναι οι καλές ταινίες. Το βράδυ βλέπω μόνο ταινίες.

Θέλω να μου χαρακτηρίσεις τις πιο κάτω εκπομπές:
Ράδιο Αρβύλα
Αυθεντική συνταγή επιτυχίας, ο Κανάκης είναι μεγάλος τηλεοπτικός σταρ, όσο και να μην του αρέσει ο τίτλος, σέξι και με χιούμορ. Μου αρέσει που είναι τοπικιστές και εκμπέμπουν από Θεσσαλονίκη.
Λάκης Λαζόπουλος (Αλ Τσαντίρι)
Υπερ δύναμη, σε άλλο επίπεδο , αφορά τη μεγάλη μάζα, δε μου αρέσει όταν λαικίζει αλλά όταν κεντάει, ο Λάκης είναι ο Λάκης που λάτρεψα στην Ελεύθερη Σκηνή. Τον αγαπώ που στηρίζει και βοηθάει τους φίλους του καλλιτέχνες.
Πρωϊνό mou
Το καλύτερο Πρωινό που έχει γίνει σε παρέα για τα γούστα μου και όσο βλέπω. Ο Γιώργος Λιάγκας το έχει πάρει πάνω του και σκίζει. Το πρώτο ειδικά κομμάτι είναι απολαυστικό!
Μες τη καλή χαρά
Μία εκδοχή πρωινού το σαββατοκύριακο. Η Ναταλία κάνει εξαιρετικές συνεντεύξεις, είναι γλυκιά και ευγενής. Ο Θεμης της ταιριάζει απόλυτα. Και οι δυό τους μόνοι μια χαρά θα ήταν.
Με την Ελένη
Η Ελένη είναι η απόλυτη Θεά της ελληνικής τηλεόρασης. Τελεία και παύλα. Το ότι από όμορφη και αγαπημένη παρουσιάστρια πέρασε τα 1000 μύρια κύματα και κατάφερε να γίνει και τρομερή στις συνεντεύξεις είναι πολύ υπέρ της. Η πανέξυπνη Ελένη θα τους βλέπει όλους να πηγαινοέρχονται  ακλόνητη στη θέση της.
Πρωϊνό ΑΝΤ1
Μεγάλη του δύναμη και φόρα ο Γιώργος Παπαδάκης.

Διατηρείς αρκετές φιλίες με επώνυμους από την Ελλάδα. Μια γενική ερώτηση (δεν θα ρωτήσω για συγκεκριμένους φίλους σου) για τους Greek celebrities εν Αθήναις. Πόσο “επηρεάζει τα μυαλά” τους η δημοσιότητα (καβάλανε το καλάμι;) και πόσο κρατιούνται στο πλαίσιο του “φυσιολογικό ανθρώπου”; Μιλάμε για τους περισσότερους κι όχι για τις εξαιρέσεις. Νομίζω είσαι μια από τις αρμοδιότερες για να απαντήσει σε αυτό.
Οι ασήμαντοι καβαλάνε αμέσως το καλάμι- όπως και οι πολιτικοί. Δίνουν έμφαση στην εικόνα και όχι στη δουλειά τους και δεν έχουν σχέση με τους φυσιολογικούς ανθρώπους γιατί ασχολούνται μόνο με την πάρτη τους. Αλληλοκοπλιμεντάρονται και ζουν στο μικρόκοσμό τους. Οι πραγματικοί σταρς είναι φυσιολογικοί άνθρωποι που ζουν μία εντονη και ανταγωνιστική ζωή.

Η δικιά μας, η Αννούλα μας, η Άννα Βίσση είναι πολύ καλή σου φίλη και νονά του γιου σου Αλέξανδρου. Εσύ έρχεσε συχνά Κύπρο; Τι κυπριακό σε έχει μάθει η κουμπάρα σου;
Λατρεύω την Κύπρο. Οταν πρωτοήρθα στην Κύπρο – το 1976 παρά το “τραύμα” της- είχα εντυπωσιαστεί. Στην Ελλάδα είμασταν η οπισθοδρομική κομπανία κι εσεις πολιτισμένοι με καθαριότητα και τάξη. Ακόμα αυτό που δεν διαπραγματεύεστε είναι η μόρφωση και η παιδεία σας. Αυτό φαίνεται και στο χώρο του τραγουδιού. Εχετε άλλη πειθαρχία και πολύ πιο focused όνειρα από μας. Η Αννα δε μου σύστησε την Κύπρο που γνώριζα ήδη πολύ καλά αλλά μου επιβεβαίωσε τον κανόνα της τελειομανίας και του επαγγελματισμού σας. Η Αννα με έκανε να νιώσω ακόμα πιο κοντά στην Κύπρο.  Εχω δεκάδες φίλους και λατρεύω την κυπριακή προφορά! Μην ξεχνας πως έζησα και πολλά χρόνια στο Λονδίνο…

Η Κύπρος πάντως σε παρακολουθεί και σε αγαπά…..Χριστίνα έχεις κάνει δύο γάμους και έχεις αποκτήσει δυο γιους. Ο έρωτας στη ζωή της πολυάσχολης και πετυχημένης Χριστίνας Πολίτη, τι ρόλο έπαιζε πάντα;
Τον πιο σημαντικό αφού έμπαινε ως προτεραιότητα σε όλα τα σχέδια και τις μετακινήσεις μου.

Έχεις νοιώσει ποτέ πως για χάρη της δουλειάς (και της πετυχημένης σου πορείας) έχεις θυσιάσει κάτι; (Από την προσωπική σου ζωή ίσως;)
Οχι, γιατί όσο και να φαίνεται πετυχημένη η πορεία μου δεν είναι τίποτα μπροστά σε πράγματα που θα μπορούσα επαγγελματικά να κάνω. Πάντα προχωρούσα αργά και προσεκτικά για να δίνω χώρο στην προσωπική μου ζωή και την οικογένειά μου.

Έχεις γράψει το βιβλίο Cosmopoliti. Περί τίνος πρόκειται;
Είναι ένα άλμπουμ με δικές μου ανέκδοτες φωτογραφίες και σχόλια από τα δέκα χρόνια στα κοσμικά. Πάρα πολύ ωραία στημένο και μοντέρνο coffee table book. Tότε – το 2005 – είπα φτάνουν τα κοσμικά όμως ένεκα κρίσης και συγκυριών με ξαναζήτησαν πίσω…

Έχω διαβάσει πρόσφατα στο blog σου αυτό : “Ζούμε σε εποχές ξεκαθαρίσματος, αναμπουμπούλας, σουρεαλιστικών «εγέρθητι»…όμως όλα κάποια στιγμή θα μπουν στη θέση τους και οι σταθερές αξίες θα λάμψουν ακόμα παραπάνω….” και μου έχει αρέσει πάρα πολύ. Ανήκεις κι εσύ στη κατηγορία αυτών που πιστεύουν πως το 2012 είναι μια καρμική χρονιά;
Για την Ελλάδα δεν πιστεύω πως ισχύει το καρμικό 2012.Είμαστε λίγο εκτός ελέγχου και ευθύνη έχει όλο αυτό το μπάχαλο που ζήσαμε και λάθος αξιολογήσαμε. Νιώθω σα να ζούμε σε εποχή hangover μετά από τρελό μεθύσι από το οποίο ξυπνήσαμε ανέμπνευστοι, κουρασμένοι και ανεμοδαρμένοι.Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη γι αυτό γράφω πάντα τα θετικά…

Σήμερα εκτός από το cosmopoliti blog με τι άλλο ασχολείσε;
Με τα αρχεία μου που διοργανώνω και ετοιμάζομαι  κάποια στιγμή να γράψω βιβλίο. Κατά τα άλλα είμαι σκλάβα του παιδιού μου που λατρεύω και γενικά όλων των κοντινών συγγενών ,σκυλιών και γατιών μου. Περνώ όσον περισσότερο καιρό στην εξοχή και συζητάω καινούργια projects…

Η πορεία σου μέχρι σήμερα τι σου δίδαξε Χριστίνα;
Να μην παίρνεις πραγματικά τίποτα στα τόσο σοβαρά – στα επαγγελματικά, να επενδύεις σε καλούς φίλους και σχέσεις, να είσαι ψύχραιμος, να κοιτάς να κάνεις σωστά τη δουλειά σου χωρίς να αναλώνεσαι σε σούπα μούπες και εμπάθειες, να μην είσαι τεμπέλης, να είσαι ειλικρινής και να μην ταλαιπωρείσαι με την εμφάνιση και τα κιλά σου!

Ο καλός δημοσιογράφος γίνεται ή γεννιέται; Ποιοι δημοσιογράφοι σήμερα στην Ελλάδα, θεωρείς ότι, είναι σπουδαίοι και αυθεντικοί;
Ο καλός δημοσιογράφος πρέπει να έχει αυθορμητισμό, έμφυτη περιέργια για τα πράγματα και να μη φοράει παρωπίδες. Επίσης αναγκαστικά πρέπει να ελίσσεται.Πχ, ο Νίκος Χατζηνικολάου, η Ελλη Στάη, ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Θέμος Αναστασιάδης έχουν ιδιαίτερο στίγμα και σουξέ…

Τα όνειρα της Χριστίνας Πολίτη;
Δεν κάνω πια όνειρα. Παίρνω τη ζωή όπως έρχεται και εύχομαι να διατηρώ πάντα ένα καλό επίπεδο ζωής και υγείας.

Η αγαπημένη σου ατάκα;
Live and let live…

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

2 thoughts on “Χριστίνα Πολίτη! Η αγαπημένη δημοσιογράφος των celebrity!”

  1. Πολύ ωραία συνέντευξη!! Η Χριστίνα Πολίτη, πάντα ειλικρινής και χωρίς δεύτερες σκέψεις, δίνει μια ιδιαίτερη δυναμική στις απαντήσεις της, κάνοντάς μας να “κρεμόμαστε” από τα χείλια της, απολαμβάνοντας τα λεγόμενά της και να μας συνεπαίρνει -κάθε φορά- η ενδιαφέρουσα ζωή της, η γεμάτη πολύβουες και πολύχρωμες ιστορίες!!

Comments are closed.

On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2024 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ

error: Content is protected !!