Νάκης Θεοχαρίδης…….La vita e bella!

Όταν η ζωή αλλάζει πλεύση πορείας!

 Η αλήθεια είναι πως πολλοί  μου έλεγαν “πότε θα πάρεις μια συνέντευξη από τον Νάκη Θεοχαρίδη; Θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη”. Ο Νάκης μιλά με βάση την δικιά του εμπειρία, διηγείται την αλλαγή πλεύσης στη ζωή του και αυτόματα σε κάνει να θες να σηκωθείς από την καρέκλα σου και να κάνεις κάτι –επιτέλους- για τη δικιά σου ζωή! Πετυχημένος; Οραματιστής; Έξυπνος; Δεν ξέρω. Ίσως όλα μαζί. Μα ενώ αυτός τονίζει πως σκοπός του είναι “να χτίσω ένα τεράστιο κύμα από ηγέτες όπου θα κάνουν μεγάλη (θετική) διαφορά στο κόσμο”, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως ο ίδιος, ο Νάκης, είναι ηγέτης. Ηγέτης ιδεών και σωστής φιλοσοφίας ζωής.

Της Γιώτας Δημητρίου

Νάκη, τα τελευταία δύο χρόνια αποφάσισες να αλλάξεις ριζικά τη ζωή σου. Έδωσες παραίτηση από το Health Club του Hilton Cyprus και άλλαξες πλεύση ζωής. Πόσο εύκολο ήταν;
Δεν μπορώ να πω ότι ήταν εύκολο. Είχα ξεκινήσει μια καινούρια δραστηριότητα η οποία σε λίγους μήνες κατάφερε να αλλάξει τα δικά μου δεδομένα. Ξεκίνησα και έβλεπα πιο μπροστά, τον σκοπό της ζωής μου. Το να δουλεύεις (έστω κάτι που αγαπάς) αρκετές ώρες τις ημέρας (12-14 ώρες πολλές φορές), είναι εύχάριστο, αλλά όταν σκεφτείς που θες να είσαι μετά από 5 χρόνια, βλέπεις πως αυτός ο ρυθμός ζωής θα αφήσει την προσωπική σου ζωή πίσω και αρκετές άλλες πτυχές. Τότε,αρχίζεις να φιλοσοφείς τη ζωή διαφορετικά. Ξέρεις, λένε πως κάποτε πρέπει να θυσιάσεις το καλό για να πας στο σπουδαίο (“from good to great”)

Υπήρχε κάποιο “κλικ”, κάποιος λόγος, που σε έκανε να αλλάξεις πλεύση ζωής;
Ειλικρινά, το να δώσω την παραίτηση μου ήταν μια απόφαση που πήρα πέντε λεπτά πριν την δώσω. Είχα βέβαια κάνει την σκέψη από πριν, αλλά η οριστική απόφαση πάρθηκε πέντε λεπτά πριν δώσω την παραίτηση μου! Με ρωτάς αν υπήρχε ένα “κλικ”…..Ναι, υπήρχε, υποσυνείδητα ίσως. Είχα ξεκινήσει να διαβάζω πολλά βιβλία αυτοβελτίωσης, ψυχολογίας, ηγεσίας, οικονομικής φύσεως, επικοινωνίας και ένα από αυτά τα βιβλία ήταν ίσως το έναυσμα. Ή ένας από τους λόγους…..

Ποιο βιβλίο ήταν αυτό;
“Rich dad poor dad” του Robert Kiyosaki. Ο συγγραφέας λέει πως υπάρχουν τρεις κατηγορίες επένδυσης: ασφάλειας, άνεσης και πλούτου (Secure, Comfortable, Rich). Από τη στιγμή που λειτουργείς σε μια κατηγορία δεν μπορείς να έχεις τα αποτελέσματα μιας άλλης. Θα είσαι ένα από τα τρία. Όταν λέμε “πλούσιος” δεν εννοούμε φυσικά μόνο τα λεφτά.

Για σένα τι είναι πλούσιος;
Δεν είναι κάποιος που έχει μόνο λεφτά. Σίγουρα τα λεφτά σου προσφέρουν μια δυνατότητα να ζεις μια πλούσια ζωή με υγεία, ανθρώπους που αγαπάς, κτλ. Όταν διάβασα το βιβλίο σκέφτηκα, “οκ εγώ νοιώθω ασφάλεια αλλά αν θέλω να πάω παρακάτω;” θα έλεγα πως τα βιβλία με βοήθησαν πολύ στις αποφάσεις μου.

Οι γύρω σου πως αντιμετώπισαν την απόφαση σου να αφήσεις μια καλή δουλειά και να φύγεις από το Hilton, για να πας “στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα”;
Φυσικά έμειναν όλοι έκπληκτοι επειδή ήξεραν ότι αγαπούσα την δουλειά μου. Αλλά ξέρεις, έχω μια τάση να μην επηρεάζομαι από κανέναν.

Ήσουν σίγουρος τι ήθελες, αλλά δεν είχες αμφιβολίες αν θα πετύχαινε η απόφαση σου;
Πάντα νοιώθω υπεύθυνος 100% για τις πράξεις μου και σκέφτομαι πως αν υπάρξει μαι δυσάρεστη εξέλιξη στο μέλλον, θα την αντιμετωπίσω.

Πόσο άλλαξε η ζωή σου από την αναχώρηση σου από το Hilton, μέχρι σήμερα;
Αύξήθηκε η ποιότητα της ζωής μου, έχω περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μου να κάνω τα πράγματα που θέλω εγώ, για την προσωπική μου ζωή. Ταξιδεύω όπου θέλω, επενδύω στον εαυτό μου, πάω σε εκπαιδευτικά σεμινάρια…..

Πόσα ταξίδια έκανες από τότε που έφυγες από τo Hilton;
(Χαμογελά) Πραγματικά δεν τα έχω μετρήσει…….Δεν ξέρω!

Μέσα σε δύο χρόνια….Έκανες πάνω από 20 ταξίδια;
Ναι, σίγουρα πάνω από 20! Πήγα σε δέκα διαφορετικές χώρες.

Πόσο βοηθούν την  αυτοβελτίωση του ανθρώπου τα ταξίδια;
Ο Άγιος Αυγουστίνος έχει πει “ο κόσμος είναι ένα βιβλίο κι εκείνος που δεν ταξιδεύει διαβάζει μόνο μια σελίδα”. Γνωρίζεις άλλους κόσμους, πολιτισμούς, κουλτούρες. Βγαίνεις από το κουτί, διευρύνονται οι ορίζοντες σου.

Μια χώρα που σε άγγιξε περισσότερο;
Η Αμερική μπορώ να πω. Από μικρός ήθελα να πάω Αμερική…..

Που έχεις πάει Αμερική;
Ντάλας, Λας Βέγκας, Φλώριδα, Νέα Υόρκη. Δεν πήγα σε πολλά μέρη, αλλά βλέπεις την κουλτούρα εκεί, εμένα είναι κάτι που μου ταιριάζει.

Αυτή η αλλαγή της δικιάς σου ζωής θα έλεγες πως σε κάνει να θες να βοηθήσεις κι άλλους να αλλάξουν τη ζωή τους, προς το καλύτερο;
Εμένα με βοήθησαν τα βιβλία και κάποιοι άνθρωποι. Αν συνέχιζα να δουλεύω εκεί που ήμουν, θα έμενα στο ίδιο σημείο, από όλες τις απόψεις. Σίγουρα θα ήθελα να βοηθήσω, όταν ο άλλος δει την δικιά σου εμπειρία και παράδειγμα, μπορεί ευκολότερα να πιστέψει πως κι ο ίδιος μπορεί να το κάνει. Παρά να ακούει μόνο λόγια. Όταν δει κάτι στη πράξη μπορεί να το καταλάβει περισσότερο.

Αν κάποιος σου πει ότι βρίσκεται στα πρώτα στάδια που προσπαθεί να βελτιώση τη ζωή και τον εαυτό του, ποια βιβλία θα του εισηγήσουν;
Εξαρτάται ποιο τομέα θέλει ο ίδιος πρώτα να βελτιώσει. Καταρχάς, θα του έλεγα πως πρώτα από όλα πρέπει να πιστεύει στον εαυτό του. Θα του εισηγούμουν το “Think and Grow Rich” το οποίο έχει εκδοθεί το 1938. Ο συγγραφέας είχε κάνει μια έρευνα πάνω απο 25 χρόνια όπου μελέτησε τους πιο πλούσιους και πετυχημένους εκείνης της εποχής για να αναπτύξει μια φόρμουλα επιτυχίας. Και όλοι (οι πετυχημένοι τότε) ακολουθούσαν την ίδια φόρμουλα. Είναι βασικά 13 βήματα τα οποία ακολουθούσαν όλοι εκείνοι οι πολύ πετυχημένοι. Το βιβλίο γράφτηκε μετά απο 25 χρόνια έρευνας.

Αν πρέπει να πούμε ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να διαθέτει οποσδήποτε κάποιος που θέλει να πετύχει, ποιο είναι αυτό;
ΘΕΛΗΣΗ! Πιστεύω πως όσο πιο πολύ θέλει κάποιος κάτι, τόσο  περισσότερο θα ψάξει τους τρόπους.

Δεν πιστεύεις ότι την θέληση μπορεί να την εξουδετερώνει ο φόβος ή η αδράνεια;
Όταν έχεις θέληση δεν νομίζω να μένεις αδρανής. Ο φόβος μας κρατά πίσω και πολλές φορές φοβόμαστε πράγματα που ούτε καν θα συμβούν.

Είσαι άνθρωπος που ακολουθεί κάποιες θεωρίες της Rhonda Byrne (“The Secret”). Πόσό πιστεύεις ότι οι σκέψεις μας επηρεάζουν τα γεγονότα στη ζωή μας;
Πιστεύω πάρα πολύ σε αυτό και θεωρώ πως είναι κάτι ακριβώς όπως τον νόμο της βαρύτητας. Απλά επειδή δεν βλέπουμε τον νόμο της έλξης δεν του δίνουμε τόση σημασία όση θα έπρεπε. Λειτουργεί όμως. Το μυαλό μας και οι σκέψεις μας οδηγούν τις πράξεις και τα γεγονότα στη ζωή μας.

Εσύ έχεις δει να λειτουργεί ο νόμος της έλξης στη ζωή σου;
Ναι, πολλές φορές. Ακόμα και πράγματα που είχαν περάσει ως μια μικρή σκέψη στο μυαλό μου τα έχω δει στη συνέχεια να γίνονται.

Δεν θεωρείς πως κάποιοι μπορεί να μην έχουν αυτή την δύναμη; Μπορεί να οραματίζονται κάτι αλλά να μην γίνεται…..
Ε ναι, όταν αυτόματα σκέφτονται “αποκλείεται να γίνει στα σοβαρά”, ε ναι δεν θα γίνει! Πρέπει να υπάρχει θετική σκέψη, αν το οραματιστείς αλλά κατά την διάρκεια της μέρας σκεφτείς “αποκλείεται να γίνει, είναι αδύνατον”, τότε βέβαια δεν θα γίνει!

Η φυσική κατάσταση πόσο ρόλο παίζει στο μυαλό και στη θετική σκέψη και θετική στάση ζωής;
Η φυσική κατάσταση φέρνει τεράστια ενέργεια και το είχα παρατηρήσει όταν είχα σταματήσει από το Hilton και άλλαξα τον τρόπο ζωής μου. Για μια περίοδο είχα σταματήσει την γυμναστική και είχε πέσει η ενέργεια μου, κουραζόμουν πιο εύκολα και νύσταζα νωρίς. Η γυμναστική και η φυσική κατάσταση, δίνουν ενέργεια και σε βοηθούν να έχεις όρεξη να κάνεις περισσότερα πραγματα. Ανεβαίνει η αδρεναλίνη και παίζει τεράστιο ρόλο.

Νάκη έχεις γράψει κι ένα βιβλίο. Μίλησε μας γι αυτό.
Το βιβλίο ονομάζεται “Multiple Streams of Determination”. Σε αυτό συμμετέχουμε 17 συγγραφείς από όλο τον κόσμο, ο κάθε ένας με τη δική του εμπειρία. Είχα πληροφορηθεί ότι έψαχναν συγγραφείς για την έκδοση της πρώτης σειράς και ενδιαφέρθηκα, έκανα αίτηση μαζί με το κείμενο μου και εγκρίθηκα. Για να είμαι ειλικρινής εκπλάγηκα όταν επιλέχθηκα για να συμμετάσχω, αρκετοί από αυτούς είναι διάσημοι ομιλητές και συγγραφείς, που ταξιδεύουν ολόκληρο τον κόσμο και εμπνέουν χιλιάδες ανθρώπους να ανακαλύψουν τη δύναμη που έχουν μέσα τους. Το βιβλίο διατίθεται σε μερικά βιβλιοπωλεία σε Λάρνακα και Λευκωσία. Κάποιος που ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου.

Εσύ επαγγελματικά σήμερα που βρίσκεσαι; Για να επιβιώσει ο άνθρωπος πρέπει να εργάζεται κιόλας…..
Αυτή τη στιγμή είμαι υπεύθυνος για την εξάπλωση του μεγαλύτερου Travel Club στο κόσμο, το οποίο προσφέρει και επιχειρηματική ευκαιρία για όποιον ενδιαφέρεται. Νιώθω χαρούμενος και ευγνώμων που είμαι μέρος σε κάτι πολύ πιο μεγάλο από εμένα, μιας μεγάλης ιδέας που θα αλλάξει πολλά δεδομένα στο κόσμο.

Και μέσα από αυτή την δραστηριότητα έχεις πετύχει να ασχοληθείς επιπλέον και με την προσωπική αυτοβελτίωση.
Ναι και την ευκαιρία να αλλάξω τα δεδομένα της ζωής μου. Μέσω σεμιναρίων, αναφορές βιβλίων κτλ. Μέσω αυτής της δραστηριότητας μπορούμε να δούμε τη ζωή διαφορετικά, όπως δεν μας την έχει δείξει το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Επίσης, μέσω σεμιναρίων σε διάφορα μέρη του κόσμου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε ανθρώπους που έχουν πετύχει πολλά μέσω αυτής της δραστηριότητας.

Τα όνειρα σου σήμερα;
Σκοποί, όχι όνειρα! (Χαμογελά!) Ο σκοπός της ζωής μου είναι να βοηθήσω ανθρώπους να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους χρησιμοποιόντας τη δύναμη που έχουν μέσα τους και να χτίσω ένα τεράστιο κύμα από ηγέτες όπου θα κάνουν μεγάλη (θετική) διαφορά στο κόσμο. Ο σκοπός είναι αυτός. Τώρα στην πορεία υπάρχουν κι άλλοι σκοποί, μικρότεροι ίσως.

Τρία βιβλία που εισηγήτε ο Νάκης στους αναγνώστες του Skala Times:
-“Rich dad poor dad”  του Robert Kiyosaki (στα ελληνικά “Πλούσιος μπαμπάς φτωχός μπαμπάς”)
-“Think and Grow Rich” του Napoleon Hill (στα ελληνικά “Γίνε πλούσιος με την δύναμη της σκέψης”)
-“Leading and Inspired Life”  του Jim Rohn (μόνο στην Αμερική υπάρχει το βιβλίο, μπορεί  να το παραγγείλει κανείς μέσω διαδικτύου)

 Τον Νάκη μπορεί να τον βρει κανείς
Στο Facebook: nakis.theocharides@facebook.com
Στο τηλέφωνο: 99654330
Στο Email: nakisaero@gmail.com
Στο Site: www.nakisaero.com

 

 

 

 

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

2 thoughts on “Νάκης Θεοχαρίδης…….La vita e bella!”

  1. Sygxaritira gia tin para poly kali synentefksi! O Nakis Theocharides einai megali pigi empnevsis!!

  2. Everyone who has met and spend some time with Nakis will all say the same things. He is a man inspired by self confidence and is charismatic in passing over the positive posture in life to others. He is a person who has achieved so much when everyone else around him disagreed. Well actions talk louder than words, go go go Naki !

Comments are closed.

On Key

Related Posts

Ο πολυτάλαντος Πέτρος Πτωχόπουλος

Μπορεί οι περισσότεροι να το γνωρίζουν για το ταλέντο του στην ζωγραφική, ωστόσο ο γνωστός ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος κρύβει ακόμη ένα μυστικό ταλέντο. Εδώ και

Την Υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία Λάρνακας, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βορόκληνης, υπέβαλε ο νυν Πρόεδρος του Κ.Σ Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής

Την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία Ορόκλινης, στην περιφέρεια Λάρνακας, υπέβαλε σήμερα ο νυν Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής. Σε γραπτή δήλωση του ο κ.

error: Content is protected !!