Για την Ελλάδα ρε γαμώτο!

                                      

“Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενυσχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του”.   Μάνος Χατζιδάκις

 Ήταν ένα τραγούδι που έλεγε ”Ο δρόμος είχε την δική του ιστορία κάποιος την έγραψε στον τοίχο με μπογιά…..” Σήμερα δεν γράφουν στους τοίχους. Γράφουν στο Facebook. Ομολογώ πως στους τοίχους οι λέξεις έχουν άλλο αντίκρυσμα, διαπερνούν το μέσα σου ευκολότερα. Ενώ στο facebook….Μόνο η σκέψη πως “ο επαναστάτης” γράφει βολεμένος στον καναπέ του σε χαλά. Ενώ ο άλλος για να βγει να τολμήσει να γράφει στους τοίχους, μια μαγκιά και ένα ηρωϊσμό τον έχει στο αίμα του. Δεν ερωτεύομαι εύκολα, αλλά θα ερωτοχτυπιόμουν με αυτό που θα ξεβολευόταν από τον καναπέ για να γράψει συνθήματα στους τοίχους! Με αυτόν που θα ήξερε τι λένε και τι πιστεύουν οι ιδεολογίες του και θα είχε ως πολιτική αρχή και όραμα, ένα δικαιότερο κόσμο για όλους.

Οι εκλογές στην Ελλάδα την περασμένη Κυριακή, άφησαν ένα μόνο μήνυμα: Δεν μπήκαν στην πόλη οι οχτροί, εμείς ανοίξαμε τις πόρτες στους νεοναζιστές να μπουν! Η Ελλάδα έπαθε σοβαρό Αλστχάϊμερ. Κάηκε η μνήμη της ξαφνικά! Ξέχασε την κατοχή, τους Γερμανούς, τι έστι ναζισμός και άνοιξε νόμιμα τις πόρτες σε αυτούς που εκπροσωπούν αυτές τις ιδέες/μυαλά!

Το αποτέλεσμα; Από την επομένη κιόλας να τηρείται μια φασιστική στάση απέναντι στους δημοσιογράφους που είχαν την ατυχία να βρεθούν στην διάσκεψη τύπου του Μιχαλιολάκου. Όσοι δεν σηκώθηκαν να τον υποδεχτούν με το “εγέρθητι” αποβλήθηκαν από την αίθουσα! (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=liRz6EZh_E4)

Δεν ξέρω αν πρέπει να ανησυχώ, να κλαίω ή να απαξιώ με όλα αυτά που γίνονται στην μαμά πατρίδα. Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, η χώρα του Σωκράτη και του Αριστοτέλη, των πανέμορφων νησιών και του ούζου με ψάρι στις ακροθαλασσιές, του πνεύματος και του μπουζουκιού. Είναι όμορφη ρε γαμώτο, γι αυτό και η εξόντωση της, (το πιστεύω αυτό), ήταν προσχεδιασμένη!

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ακροδεξιοί! Είναι εκπρόσωποι του νεοναζισμού! Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις πολιτικής επιστήμης για να το γνωρίζει κάποιος αυτό! Κι όταν ανοίγεις την πόρτα σε αυτούς που θαυμάζουν εκείνο το τέρας που έκανε τους ανθρώπους σαπούνια, εκείνο το τέρας που ήταν η αιτία εκατομμυρίων νεκρών, μην περιμένεις όμορφο μέλλον. Ανάμενε κόλαση.

Για να δούμε τι έχουν γράψει στους τοίχους του Facebook πολλοί γνωστοί και άγνωστοι:

“Πάντως, με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, κανείς δεν θα ενοχλείται πια όταν κάποιοι θα αποκαλούν τη Βουλή «μπουρδέλο». Πώς αλλιώς να πεις μια Βουλή που έχει και ναζιστές; Τώρα θα λες τη Βουλή «μπουρδέλο» και θα παρεξηγιούνται οι ιδιοκτήτες μπουρδέλων”  (αυτό από το blog του “Πιτσιρίκου”)

“Νομίζω το ότι η Χρυσή Αυγή μπαίνει στην Βουλή δείχνει ΤΙ Κ@ΛΟΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ”

“Η κότα με τα Χρυσά Αυγά: ΜΥΘΟΣ… του Αισώπου!
Η χώρα με τη Χρυσή Αυγή: ΑΛΗΘΕΙΑ… στην Ελλάδα του 2012!
ήθελές τα κι έπαθές τα!”

“Για πάντα Ναζί, για πάντα Ναζί,
σ’αυτό τ’ανηφόρι που λέμε ζωήηηη.
Για πάντα Ναζί, κι αν έρθουν καημοί
μαζί θα μας βρούνε, για πάντα Ναζίιιι
Τώρα στην τηλεόραση μου ο Μιχαλολιάκος αυτό τραγουδάει!”

“Ποιά Δημοκρατία είναι αυτή που επιτρέπει να κάθονται δίπλα-δίπλα στα έδρανα της βουλής ο Μανώλης Γλέζος και oi ναζιστές; Έλληνα, χρειάζεσαι επειγόντως ψυχανάλυση”

“Μόλις μίλησε ο Μιχαλολιάκος..Δεν το πιστεύω αυτό που ζω…Δεν το πιστεύω ότι άκουσα αυτού του τύπου την φωνή που έχουμε ν’ ακούσουμ από την δεκαετία ’30 και από το ’67…ΔΕΝ το πιστεύω ότι συμπολίτες μας, έβαλαν αυτούς τους ανθρώπους σε αυτήν την θέση…Σοκ….”

436.279 Έλληνες μπήκαν στο παραβάν και ψήφισαν Χίτλερ. Σχεδόν μισό εκατομμύριο, έχοντας μπερδέψει τον Λεωνίδα με τους 300, τον γερμανικό φασισμό, και τις ανάποδες με μία δόση γηπεδοχουλιγκανισμού, ενώ ταυτόχρονα μισούν το μνημόνιο και την εισβολή της Ευρώπης (τον Χίτλερ τον ξέχασαν εδώ), είναι ρατσιστές υποστηρίζοντας μία ξενόφερτη ουσιαστικά γραμμή, χρησιμοποιούν αρχαιοελληνικά σύμβολα έχοντας παντελώς ξεχάσει τον αρχαίο ελληνικό πνεύμα της φιλοξενίας και της Δημοκρατίας κι έχουν μπερδέψει την ποδοσφαιρική αρένα με αυτήν της πολιτικής. 436.279”

“Φίλη που ζει στην Ελλάδα μου έλεγε χτες οτι οι χρυσαυγήτες πήγαιναν στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές κι έπαιρναν φαγητό σε πεινασμένους, πρόσφεραν σε ηλικιωμένους ιατρική περίθαλψη και μοίραζαν λεφτά σε νέους! Αλήθεια, από που τα έβρισκαν αυτά τα χρήματα;”

Δεν ξέρω σε πιο βαθμό πρέπει να ανησυχώ. Αλλά ξέρετε τι πιστεύω; Πως οι μάσκες θα πέσουν και τα αρνιά λίγο πριν την σφαγή θα γίνουν και πάλι άνθρωποι και θα δουν με καθάριο μυαλό! Πως η Ελλάδα θα βρει και πάλι την δύναμη και την γοητεία της, επειδή η δικαιοσύνη βρίσκει πάντα τρόπο να λάμψει! Αυτό δεν μας έμαθαν οι Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι;

Θα λάμψει τ’ άστρο μια βραδιά και το εν τούτω νίκα! Για την Ελλάδα ρε γαμώτο και για όλους τους λαούς που υποφέρουν από την μάστιγα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και άλλων δεινών!

Για την Ελλάδα ρε γαμώτο! Φέρτε τον νου σας!

Κι επειδή το περισσότερο κείμενο ήταν φτιαγμένο με λόγια άλλων, επιτρέψτε μου να κλείσω με μια πρόταση – ατάκα της Χριστίνας Πολίτη, από το blog της, μια πρόταση που ενστερνίζομαι απόλυτα: Ζούμε σε εποχές ξεκαθαρίσματος, αναμπουμπούλας, σουρεαλιστικών «εγέρθητι»..όμως όλα κάποια στιγμή θα μπουν στη θέση τους και οι σταθερές αξίες θα λάμψουν ακόμα παραπάνω…

 


 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

Ελάτε να (ξανα)περπατήσουμε

ENG Text Follows Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε την ιστορία των γειτονιών της Λάρνακας και των ανθρώπων της, το Σαββατο, 27 Απριλιου σας

error: Content is protected !!