Παρουσιάσεις “Νέο είδος γυμναστικής: Gyrotonic”

Gyrotonic !

Ένα νέο είδος γυμναστικής που κατακτά την Αμερική και την Ευρώπη, τώρα και στη Κύπρο!

Tο gyrotonic είναι μια πρόσφατη μέθοδος εναλλακτικής γυμναστικής που αναπτύχθηκε από τον εν ζωή Juliu Horvath τη δεκαετία του ’80. Στο εξωτερικό (τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική) το χρησιμοποιούν εδώ και λίγα χρόνια, ενώ στην Κύπρο είναι ακόμη σχετικά καινούριο είδος.

Το gyrotonic είναι βασισμένο στις αρχές της γιόγκα, της κολύμβησης, του μπαλέτου, της ενόργανης γυμναστικής και του τάι τσι.

Τ ο σύστημα gyrotonic στοχεύει στη βαθιά εκγύμναση του σώματος μέσω της ενεργοποίησης του νευρικού συστήματος. Τα αποτελέσματα είναι καταπληκτικά αφού εκτός από την απόκτηση ελαστικότητας και μυϊκής δύναμης και τη σωστή στάση του σώματος, ένα άλλο “κέρδος” από την γυμναστική αυτή είναι και το γενικό αίσθημα ευεξίας. Kαι όλα αυτά γίνονται και πετυχαίνονται με τη χρήση ενός μόνο μηχανήματος.

Αξίζει να τονίσουμε πως το Gyrotonic είναι ένα είδος γυμναστικής, που χρησιμοποιείται και σε κλινικές και νοσοκομεία παγκοσμίως.

Aυτό που κάνει το gyrotonic διαφορετικό από άλλα είδη άσκησης είναι η τρισδιάστατη προσέγγιση του σώματος. Είναι γνωστό πως τα περισσότερα είδη γυμναστικής ακολουθούν ένα γραμμικό τρόπο κίνησης: το σώμα πηγαίνει εμπρός, πίσω ή πλάι. Ενώ στο gyrotonic είναι τέτοιες οι κινήσεις ώστε να συνδυάζονται οι φυσιολογικές θέσεις του σώματος με όλες τις δυνατότητες κίνησης της σπονδυλικής στήλης. Έτσι, μία και μόνο άσκηση περιλαμβάνει ταυτόχρονα έκταση, κάμψη και περιστροφή του κορμού, κάτι που θυμίζει….ασκήσεις χορού! H περιστροφική αυτή κίνηση έχει ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση πολλαπλών αρθρώσεων και τη βαθιά ενδυνάμωση του σώματος.

O Juliu Horvath  και όσοι ασχολούνται με το gyrotonic υποστηρίζουν ότι το gyrotonic  είναι ένα είδος γυμναστιής που ανταποκρίνεται πάρα πολύ στις ανάγκες του σύγχρονου ατόμου. Περιλαμβάνει πολλά ανοίγματα του στέρνου και τεντώματα του αυχένα και της ωμοπλάτης, κάτι που βοηθά στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι άνθρωποι λόγω της χρήσης του υπολογιστή, της ακινησίας, κτλ.  Aν και το gyrotonic είναι μια αυτόνομη μέθοδος γυμναστικής, εντούτοις έχει παρόμοια φιλοσοφία με το pilates,  γι αυτο και τα άτομα που έχουν παρακολουθήσει ορισμένα μαθήματα pilates, είναι πιο εύκολο να μπουν στο πνεύμα του gyrotonic.

Aκόμα και μετά από ένα μάθημα μπορείτε να νοιώσετε και να δείτε αλλαγές στο σώμα σας: Απαλλαγή από ένα μεγάλο βάρος, κυρίως στην περιοχή του αυχένα και της ωμοπλάτης, σαν, ένα παρόμοιο, αίσθημα με αυτό που έχουμε μετά από ένα μασάζ. Tο σώμα, με κυρίαρχη τη σπονδυλική στήλη, σιγά-σιγά «λύνεται», αποκτά μεγαλύτερη ελαστικότητα και ευλυγισία.

Με το gyrotonic μπορείτε να βελτιώσετε τα  προβλήματα της σπονδυλικής στήλης, αυχενικά, σκολίωση, οσφυαλγίες, δισκοπάθειες και κήλη του μεσοσπονδύλιου δίσκου. Να αποκαταστήσετε και να βοηθήσετε διάφορους τραυματισμούς να θεραπευτούν (π.χ. στους μηνίσκους, στα γόνατα κλπ.).
Επίσης είναι καλο να αναφέρουμε πως λόγω της μεγάλης ροής στην κίνηση, το σώμα δέχεται ένα ευεργετικό μασάζ στα όργανα, με αποτέλεσμα τη φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού. To gyrotonic επενεργεί στο νευρικό σύστημα και μέσω αυτού έχει ευεργετικά αποτελέσματα στο μυοσκελετικό.

Πριν ξεκινήσει κάποιος gyrotonic πρέπει να βεβαιωθεί ότι δίπλα από τη λέξη gyrotonic υπάρχει το χαρακτηριστικό σήμα αυθεντικότητας (®). Aυτό  επιβεβαιώνει ότι το gyrotonic στο συγκεκριμένο χώρο διδάσκεται πράγματι με τη σωστή μέθοδο σύμφωνα με τις αρχές και τις οδηγίες του εμπνευστή και ότι το άτομο που το διδάσκει έχει κάνει τη σωστή εκπαίδευση και όχι κάποιο παρεμφερές είδος γυμναστικής.

Με μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο (http://www.gyrotonic.com/studio.aspx?id=17052 ) και στην επίσημη ιστοσελίδα του gyrotonic,  ανακαλύψαμε πως η μία και μοναδική certificated instructor για το είδος της γυμναστικής αυτής, στη Λάρνακα,  είναι η Άννα Αχιλλέως, ιδιοκτήτρια του Earth Spa στη Λάρνακα.  ( http://www.earthspa.com.cy )

Ενώ σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη Κύπρο υπάρχουν μόνο τρεις εκπαιδευμένοι  (®) certificated instructors:
Στο Earth Spa  στη Λάρνακα, στο Body Routes στους Άγιους Ομολογητές και στο Rebecca Pilates Studio στη Λευκωσία.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Φιλαρμονική του Δήμου Λάρνακας σε μια Συναυλία – Αφιέρωμα «Γι’ αυτούς που έφυγαν»

ΜΟΥΣΙΚΗ                                                            Δευτέρα 29 Απριλίου στις 8:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Γ. Λυκούργος στη Λάρνακα Η Φιλαρμονική του Δήμου Λάρνακας σε μια Συναυλία – Αφιέρωμα «Γι’

Ανακοίνωση VOLT για ΕΛΑΜ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΟΛΤ Είμαστε αποφασισμένοι να απαλλαγούμε από την Λερναία Ύδρα του παρελθόντος Η απόφαση του ΕΛΑΜ να μην παρίσταται σε τηλεοπτικά πάνελ δίπλα σε εκπροσώπους

error: Content is protected !!