Νάταλη Αγιώτη

                           

 FOR THE CAKE’S ART

Όταν η τέχνη έχει γεύση, όταν οι γευστικές δημιουργίες γίνονται για ένα χαρμόσυνο γεγονός, όταν οι τούρτες εντυπωσιάζουν σαν πίνακες ζωγραφικής, τότε επιβάλλεται μια συνέντευξη με την ταλαντούχα του είδους, Νάταλη Αγιώτη.

Της Γιώτας Δημητρίου

Νάταλη, ποιος ήταν ο λόγος που αποφάσισες να ασχοληθείς με την κατασκευή Cakes με μοναδικές καλλιτεχνικές διακοσμήσεις;
Πάντα αγαπούσα την τέχνη, ζωγραφική και το να μαγειρεύω. Ήθελα να επιλέξω κάτι που θα μου ταίριαζε και θα το αγαπούσα σαν επάγγελμα. Για αυτό, όταν έκλεισε η εταιρεία Eurocypria όπου εργαζόμουν άδραξα την ευκαιρία για να κάνω αυτό που αγαπώ και με εκφράζει.

Μικρή τι ήθελες να γίνεις;
Κάποιο συγκεκριμένο επάγγελμα δεν είχα υπόψη μου, όμως ήξερα πως ήθελα κάτι καλλιτεχνικό.  Κάτι που να είχε σχέση με την τέχνη. Γι αυτό και τελειώνοντας την Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας, αποφάσισα να σπουδάσω διακοσμήτρια,  που είναι ένα επάγγελμα που σε αφήνει να βγάλεις προς τα έξω καλλιτεχνικές πτυχές του χαρακτήρα σου. Όπως κι έκανα, αρχικά σπούδασα διακοσμήτρια και πήρα το πτυχίο μου στον κλάδο αυτό.

Φαντάζομαι θα παρακολούθησες κάποια μαθήματα για την δημιουργία γλυκών και τούρτων με τις μοναδικές διακοσμήσεις.
Ναι, βέβαια, έχω παρακολουθήσει μαθήματα στην Αγγλία. Συγκεκριμένα στο Μάντσεστερ και στο Λονδίνο.

Γιατί επέλεξες την Βρετανία και συγκεκριμένα το Μαντσεστέρ;
Βασικά η ιδέα για το Μάντσεστερ ξεκίνησε από μερικά βιβλία που είχα.  Όταν μελέτησα τη συγγραφέα Maisie Parrish, ανακάλυψα ότι έκανε μαθήματα σε ένα μικρό μέρος ακριβώς έξω από το Μάντσεστερ. Η αλήθεια είναι πως από εκεί έφυγα με πάρα πολλές γνώσεις.  Στην συνέχεια αποφάσισα να πάω και Λονδίνο για να μάθω και άλλα μυστικά της τέχνης αυτής.  Συνέχεια ενημερώνομαι για μαθήματα όπου υπάρχουν. Πιστεύω πως πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης γενικά σε ότι κάνει ο άνθρωπος.  Το επόμενο course που σκοπεύω να παρακολουθήσω, θα είναι και πάλι στο Λονδίνο και θα είναι το Royal icing που λατρεύω και με εκφράζει απολύτως.

Πώς είναι η τέχνη των γλυκών στην Βρετανία;  Είναι σε πιο αναπτυγμένο επίπεδο από την Κύπρο;
Στην Βρετανία έχω να πω ότι δεν γνωρίζουν την λεγόμενη δούκισσα που στην Κύπρο είναι από τα πιο γνωστά! Όμως σε πιο αναπτυγμένο στάδιο από ότι στη Κύπρο δεν θα έλεγα ότι είναι, αφού είναι γεγονός πως έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια η τέχνη των γλυκών και στη Κύπρο.

Συνήθως για ποια events έρχονται κοντά σου;
Τις περισσότερες φορές είναι για τούρτες γενεθλίων όμως έρχονται για όλα τα events. Έχω κάνει και για βαφτίσεις, γάμους και για μικρά δωράκια ή κεραστικά, πολύχρωμα μπισκοτάκια που είναι κάτι μικρό όμως ταυτόχρονα εντυπωσιακό. Τώρα το Πάσχα πολλοί προτίμησαν παρά να πάρουν ένα σοκολατένιο αυγό να πάρουν cupcakes που να είναι στολισμένα πασχαλινά.

Οι Λαρνακείς ασχολούνται με την διακόσμηση της τούρτας που θα έχουν στις ξεχωριστές μέρες της ζωής τους;
Ναι φυσικά ο κόσμος έχει αρχίσει να ενδιαφέρεται και για την εμφάνιση της τούρτας που θα έχει σε μια σημαντική στιγμή της ζωής του και όχι μόνο για την γεύση. Άλλωστε είναι όμορφο να έχεις μια εντυπωσιακή τούρτα σε σημαντικές και χαρούμενες στιγμές. Φυσικά προσπαθώ να συμβάλω κι εγώ με την δικιά μου τέχνη να κάνω ομορφότερες τις χαρούμενες αυτές στιγμές για το κάθε ξεχωριστό πελάτη.

Πόσο εύκολο είναι να πετυχαίνεις ένα εντυπωσιακό σχέδιο και συνάμα μια καταπληκτική γεύση;
Εύκολο δεν είναι ποτέ γιατί πάντα προσπαθώ να κάνω την επόμενη δημιουργία μου ακόμη πιο καλή από την προηγούμενη. Φυσικά όταν έχω μετά από το κάθε event το feedback του πελάτη, νιώθω και εγώ αυτή την ευχαρίστηση που είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμένα.

Το σχέδιο το αποφασίζει πάντα ο πελάτης ή μήπως δίνεις κι εσύ τις δικές σου ιδέες;
Υπάρχουν φορές που ο πελάτης θα φέρει ένα σχέδιο και ζητά το ίδιο ακριβώς. Υπάρχουν φορές που μαζί αποφασίζουμε για το τελειωτικό σχέδιο και φυσικά υπάρχουν και φορές που ο πελάτης μου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και με αφήνει να δημιουργήσω ότι πιστεύω θα ταίριαζε για την περίπτωση και χαρακτήρα του εορταζόμενου που είναι κάτι το οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα.

Το πιο δύσκολο “project” που σου έχει τύχει ποιο ήταν και γιατί;
Το πιο δύσκολο ήταν όταν με πήραν τηλέφωνο μια μέρα πριν τα γενέθλια και με παρακάλεσαν να κάνω μια τούρτα 3D σε σχήμα  τσάντας. Με ταλαιπώρησε με την έννοια ότι το κέικ ήταν τόσο φρέσκο και δεν κοβόταν καθώς πρέπει για να σχηματιστεί και έπρεπε να βάλω και την γέμιση σοκολάτας που συνέχεια μου χαλούσε το σχήμα μου (γέλια!). Μετά από αρκετή ώρα, τα κατάφερα και εγώ και ο πελάτης μείναμε ευχαριστημένοι. Όμως τελευταία στιγμή, ποτέ ξανά!

Είσαι και σύζυγος και μητέρα. Πώς βρίσκεις χρόνο για όλα;
Πίστεψε με, εγώ η ίδια προσπαθώ ακόμη να καταλάβω πως τα καταφέρνω. Λες στην προηγούμενη ζωή μου να ήμουν η Superwoman; (Γέλια)

Τα δικά σου παιδιά έχουν το προνόμιο να απολαμβάνουν συχνά τις γευστικές σου δημιουργίες;
Τα παιδιά μου πάντοτε θέλουν να είναι από τους πρώτους που θα απολαμβάνουν ότι φτιάχνω. Μου λένε επίσης και την δικια τους γνώμη για το τι πιστεύουν θα ήταν πιο όμορφο σε μια τούρτα!

Υπάρχει μόδα στις τούρτες όπως υπάρχει στα ρούχα; Δηλαδή “αυτό τον καιρό είναι στην μόδα….»
Μόδα συγκεκριμένη δεν πιστεύω  να υπάρχει, όπως στα ρούχα, σίγουρα. Απλά ίσως ανάλογα με την εποχή. Τώρα που έχουμε άνοιξη, μια πελάτισσα μου έχει ζητήσει τούρτα με όλα τα ανοιξιάτικα χρώματα που όντος δίνει μια άλλη  ευχάριστη εικόνα στην τελική δημιουργία.

Πόσο χρόνο σου παίρνει συνήθως να φτιάξεις μια τούρτα;
Αυτό παντοτε εξαρτάται από το σχέδιο και τη λεπτομέρεια που χρειάζεται η κάθε τούρτα. Μπορεί να είναι από 3 μέχρι 6 ώρες. Όταν φτάσεις και ξεκινήσεις μια τούρτα, χωρίς να το καταλάβεις, σε απορροφά η δημιουργικότητα και περνά ο χρόνος χωρίς να το καταλάβεις.

Από πόσο χρόνο πριν πρέπει να κάνει κάποιος την παραγγελία του;
Το πιο λίγο θα έλεγα 2-3 εβδομάδες πριν. Φυσικά στην Κύπρο, κακά τα ψέματα, υπάρχει  η νοοτροπία της τελευταίας στιγμής.

Που μπορεί να σε βρει κάποιος Νάταλη;
Σύντομα σκοπεύω να μεταφερθώ σε ένα νέο χώρο,  κατάστημα/εργαστήρι. Όμως προς το παρών, μπορούν να με βρουν στο Facebook στο Natalie’s Art of cakes ή στο τηλέφωνο 99404338.

 

Σημείωση: Οι φωτογραφίες με τη σαμπάνια και τη τσάντα, διευκρινίζουμε πως είναι (φυσικά) κι αυτές τούρτες!

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου για θέματα επικαιρότητας

Οτιδήποτε κάνουμε για αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας και των διεθνών κανονισμών, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου,

error: Content is protected !!