Μία Γεωργίου Feel her love (for music)!

                                      

Έχει κερδίσει τους πάντες με την παρουσία και τη φωνή της.  Ήταν υποψήφια στα βραβεία MAD. Τα τραγούδια της βρέθηκαν στην κορυφή και κέρδισαν τα clubs και τα ραδιόφωνα.  Η Μία Γεωργίου, ακόμα ένα από τα πολλά ταλέντα της Λάρνακας, σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα.  Το Skala Times  μίλησε με την Μία, σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης, για τη μουσική της πορεία, τις επιτυχίες της κι όχι μόνο.  

Της Γιώτας Δημητρίου

 

Μία πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το τραγούδι;
Καταρχήν πριν ξεκινήσουμε θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την συνέντευξη αυτη. H σχέση μου με την μουσική είναι θα έλεγα έμφυτη καθώς η μουσική και πιο συγκεκριμένα το τραγούδι για εμένα είναι η μόνη διέξοδος επαφής της ψυχής μου με τον έξω κόσμο. Όσον αφορά τα ακαδημαικά έχω τελειώσει σπουδές Voice performance, στο University Of Indianapolis και στο fame studio στην Αθήνα, με καθηγήτρια μου την Julie Massino και πάρα πολλούς άλλους αξιόλογους καθηγητές. Αλλά το βασικό μου ερέθισμα στο τραγούδι το “κληρονόμησα”, αν θες, από την μητέρα μου που τραγουδούσε ερασιτεχνικά και η φωνή της είναι ομολογουμένως υπέροχη.
Πότε μετακόμισες Αθήνα;
Αθήνα αρχικά είχα μετακομίσει μετά την αποφοίτηση μου από λύκειο για περεταίρω σπουδές στη ζωγραφική (αφού έκανα παράλληλα σπουδή στο σχέδιο στη σχολή του δικού μας γνωστού σε όλους Πέτρου Πτωχόπουλου) με την οποία είχα καταπιαστεί τότε και προετοιμαζόμουν για εισαγωγικές εξετάσεις της καλών τεχνών. Το τραγούδι ήταν από πάντα στο μυαλό μου, ήξερα ότι θα ήταν το επάγγελμα μου, απλά θεωρούσα οτι δεν ήμουν έτοιμη να βγω στο κοινό μπροστά ως επαγγελματίας (καθότι είμαι τελειομανής σε ότι κάνω). Ήθελα να  νοιώσω ολοκληρωμένη μουσικά και τεχνικά σε κάποιο βαθμό.
Πέρα από το τραγούδι, έχεις κάνει κάποιες σπουδές;
Γενικότερα έχω ασχοληθεί χρόνια με το χορό, το πιάνο, το σχέδιο το οποίο όπως σας ανάφερα και πιο πάνω ήταν ένας από τους δρόμους τους οποίους επέλεξα σαν τρόπο ζωής γιατί δεν είναι κάτι που μπορώ να αποχωριστώ ακόμη και σήμερα, καθώς για μένα είναι ένας από τους δύο μοναδικούς τρόπους έκφρασης μου. Καθώς και το τραγούδι το οποίο σπούδασα για χρόνια… δεν ξύπνησα απλά μια μέρα και είπα θα γίνω τραγουδίστρια και βγήκα στο κοινό… το μελέτησα, το σπούδασα και κουράστηκα και πόνεσα ψυχικά, για να μπορώ να μεταδίδω σε αυτούς που έχω απέναντι μου τα συναισθήματα μου στο μέγιστο δυνατό.
Η μεγάλη σου επιτυχία FEEL YOUR LOVE παιζόταν παντού, σε όλα τα clubs, ραδιόφωνα, κτλ. Πως αντιμετώπισες την επιτυχία αυτή; Επίσης ήταν και υποψήφιο τραγούδι στα βραβεία MAD. Περίμενες τέτοια επιτυχία; 
Το Feel your Love ήταν οντως πρώτο στις προτιμήσεις στα ελληνικά και κυπριακά ραδιόφωνα, στα clubs και στις καρδιές του κόσμου και έφτασε και αυτό 1 θέση στα itunes οπως και το Love Song, ανταγωνίζοντας μόνο επιτυχιές του εξωτερικού για μήνες. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις κάποια στιγμή Νο1 Feel Your Love και No2 ακριβώς απο κάτω το “Love Song” και το αντίθετο.
Αυτο οφείλεται καθαρά στην αγάπη του κόσμου που εκτίμησε τις φρέσκες ιδέες των Playmen & Alceen καθώς κι εμένα, της MIA,  και των The Fade μελωδικα και στιχουργικα.Οι φωνές μας σε συνδιασμό με την συγκεκριμένη μουσική στην παρούσα φάση ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα και το κομμάτι έφτασε εκεί που έφτασε απο όλους εσάς που καθημέρινα μου δείχνετε την αγάπη σας και όχι απο οποιοδήποτε προωθητικό μηχανισμό – Promotion. Την ”επιτυχία” όπως λέτε δεν μπορώ να πω οτι την ένοιωσα έντονα, του τύπου δεν μπορώ να πάω για καφέ, αλλά έλαβα  κάποιας σημαντικής αναγνώρισης από ανθρώπους του χώρου της μουσικής καθώς και έντονης ανταπόκρισης από τον κόσμο. Η αλήθεια είναι ότι το περιμέναμε πως το τραγούδι θα πήγαινε αρκετά καλά γιατί βλέπαμε πως το ζητούσαν όλοι στον χώρο της dance σκηνής. Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν οι 5 υποψηφιότητες στα MAD VMAS κάτι το οποίο ήταν ιδιαίτερα κολακευτικό και εύπρόσδεκτο.
Χρησιμοποιείς το όνομα Μία, αντί Μαρία. Γιατί;
Το καλιτεχνικό μου MIA ήρθε στη πορεία όταν έπρεπε να αποφασίσουμε για τα credits της πρώτης μου κυκλοφορίας στην Ελλάδα πλέον, με το Love song. Γιατί η πρώτη πρώτη μου κυκλοφορία ήταν το Εxhibit στο πρώτο προσωπικό διπλό album του Ολλανδού Dj Leon Bolier (63η θέση του DJ Mag των 100 κορυφαίων DJ στον κόσμο το 2009) σε μια συνεργασία με τον Sied Van Riel που κυκλοφόρησε παγκόσμια το 2008 , από την Spinnin Records.
ΜΙΑ με φώναζε ένα συγγενικό πρόσωπο που έχασα πρόσφατα και μου είχε κολήσει το ΜΙΑ ΓΙΟΥ από κοριτσάκι και όπως καταλαβαίνετε δεν μου ήταν και δύσκολο να το σκεφτώ.
Στα τραγούδια σου χρησιμοποιείς αγγλικό στίχο. Να υποθέσω πως στοχεύεις σε μια διεθνή καριέρα;
Τον αγγλικό στίχο δεν τον επέλεξα επιτηδευμένα καθώς μπορώ να τραγουδήσω εξίσου καλά ίσως και ακόμη καλύτερα στα ελληνικά,  απλά έτυχε και είμαι ομολογουμένως από τις λίγες Κύπριες-Ελληνόφωνες τραγουδίστριες που έχουν τόσο καλή προφορά στα Αγγλικά. Από ανέκαθεν στόχευα σε διεθνή καριέρα και εξακολουθώ να το κάνω γιατί απλά στο εξωτερικό μπορώ να έχω κυκλοφορίες που με εκφράζουν περισσότερο από τα τραγούδια που επιτρέπει η ελληνική αγορά με την ανάλογη ανταπόκριση που τους αξίζει και μου αξιζει.
Αυτό τον καιρό που σε βρίσκουμε;
Αυτή τη στιγμή δεν βρίσκομαι σε κάποια σειρά εμφανίσεων καθώς ετοιμάζω τις καινούριες κυκλοφορίες του καλοκαιριού. Με τις κυκλοφορίες σίγουρα θα υπάρξουν και κάποιες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Κύπρο.
Η μουσική βιομηχανία πώς είναι τώρα λόγω οικονομικής κρίσης;
Η μουσική βιομηχανία στην Ελλάδα κατά την προσωπική μου άποψη δεν αντιμετωπίζει και την μέγιστη κρίση τόσο λόγω ”ΚΡΙΣΗΣ” αλλά λόγω κακού χειρισμού επιλογής μουσικής και καλιτεχνών από διάφορα άτομα στις δισκογραφικές που έχουν ένα παραπάνω λόγο ως προς το τι θα βγει παραέξω.
Όσον αφορά τους καλλιτέχνες της dance σκηνής… για τους καλλιτέχνες δηλαδή που βρίσκονται σε υψηλές προτιμήσεις στο κοινό, ακόμη εφόσον κάνουνε εμφανίσεις σε clubs όλα θεωρώ πάνε καλά. Το πρόβλημα βρίκεται κυρίως στα νυχτερινά μαγαζιά κυρίως λαικού προγράμματος που άρχισαν να μειώνονται αισθητά και όντως να αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
Κύπρο έρχεσαι συχνά;
Κύπρο ερχόμουνα πάρα πολύ συχνά η αλήθεια είναι γιατί δεν μπορώ μακριά από τα αγαπημένα μου πρόσωπα και την οικογένεια μου γι’ αυτο και κρατάω καθημερινή επαφή. Η αλήθεια είναι όμως ότι τελευταία δεν έρχομαι τόσο συχνά και είναι κάτι που με τρώει μέσα μου και δίνω υπόσχεση σε αυτούς που με περιμένουνε ότι θα επανορθώσω!
Θα ήθελες να εμφανιστείς σε κάποια μουσική σκηνή της πόλης μας της Λάρνακας;
Εννοείται πως θα ήθελα να εμφανιστώ στη Λάρνακα γιατί αν μη τι άλλο είναι όλοι δικοί μου άνθρωποι εκεί που ξέρω ότι ανυπομονούν να με δουν και ναι είναι και αυτό ένα από τα σχέδια μου.
Θα έλεγες πως φάνηκες τυχερή στα μέχρι τώρα μουσικά σου βήματα;
Θεωρώ ότι ναι! Φάνηκα τυχερή στα μέχρι τώρα βήματα μου και είμαι ευγνώμων για αυτό. Αλλά γνωρίζω πολύ καλά πως ένα 80% της τύχης μου υποστηρίχθηκε από το ταλέντο μου, το οποίο αναγνωρίζεται από τυους συνεργάτες μου, καθώς και απ΄τον κόσμο.  Όση τύχη και να έχεις,  για να μπορέσεις να σταθείς και να μην χαθείς στη μουσική,  πρέπει να αξίζεις.
Ποιοι σε έχουν βοηθήσει στα επαγγελματικά σου βήματα, μέχρι τώρα;
Καταρχάς πρέπει να πω ένα τεράστιο ευχραιστώ στον πατέρα μου και στην μητέρα μου  για τις σπουδές μου και την στήριξη τους, καθώς και στα υπόλοιπα συγγενικά και αγαπημένα μου πρόσωπα που καθημερινά αγωνιούν και υπομένουν πολλά για χάρη μου. Τους αγαπώ, τους το λέω καθημερινά αλλά δεν μου φαίνεται αρκετό για ευχαριστώ. Καθαρά μουσική στήριξη και πίστη δέχθηκα από τους καθηγητές μου και τους συνεργάτες μου που πίστεψαν στο ταλέντο μου μα κυρίως σε εμένα ως άνθρωπο- ψυχή- φωνή. Τεράστια όμως στήριξη δέχομαι καθημερινά από θαυμαστές που προσωπικά αποκαλώ φίλους μου, που έντονα δείχνουν την αγάπη τους και αγωνία τους για το κάθε τι που ετοιμάζω. Χωρίς αυτούς η αγάπη που βγάζω στο τραγούδι δεν θα έφτανε πουθενά, θα ήταν ανούσια.
Έχεις κάποια μουσικά πρότυπα;
Χμ… τα προσωπικά μου πρότυπα! Πάρα πολλά.  Είναι δύσκολο κάθε φορά για εμένα να απαντώ σ’αυτήν την ερώτηση, καθώς δεν έχω ένα συγκεκριμένο πρότυπο. Άλλους παρακολουθώ για τον τρόπο έκφρασης τους, άλλους για τεχνικά μέρη, άλλους για την απίστευτη παραγωγή τους, για τον πρωτοποριακό τρόπο χρήσης ήχων, άλλους καθαρά για εμφαάνιση… είναι πάρα πολλοί οι λόγοι που ακούω μουσική και άλλοι τόσοι οι καλιτέχνες.
‘Ενα μηνυμα σου σε όσους θέλους να γίνουν τραγουδιστές
Να μην ξεγελιούνται τα παιδιά από αυτά που κυκλοφορούν, γιατί πλέον η πλειοψηφία στον χώρο της μουσικής σήμερα δεν είναι αυτό που λέμε μουσική, μια καλή εμφάνιση δεν σε κάνει και τραγουδιστή. Να μην κοροιδεύουν τον εαυτό τους, να μην κολακεύονται από τον περίγυρο και να μην κάνουν τα πάντα προκειμένου να αποκαλέσουν τον εαυτό τους τραγουδιστή. Αν είστε πραγματικά τραγουδιστής θα στο πουν οι πάντες από πολύ νωρίς, θα δεις τη ανάγκη να ακουμπάς τις ψυχές τους. Μελέτη, προσπάθεια, θυσία ψυχική, μουσική γνώση (γιατί κάποιοι ξεχνούν την σημαντικότητα της μουσικής παιδείας κι αυτό είναι μέγα λάθος) και κατάθεση ψυχής, είναι αυτό που σε κάνει ή μάλλον λάθος, αυτά είναι μόνο τα εφόδια για να μπεις στο σωστό δρόμο του τραγουδιού. Σε πολλούς ίσως φανεί αστείο να τα λέει μια τραγουδίστρια που μέχρι στιγμής έχει δώσει κυρίως δείγματα χορευτικής μουσικής στην Ελλάδα και στη Κύπρο, αυτό όμως δεν μπορεί να καθορίσει και τις γενικότερες μου ικανότητες ερμηνευτικά και τις γνώσεις μου στο αντικείμενο.Γι αυτο μην τραγουδάτε απλά ερμηνεύετε. Μην σταματάτε να ονειρεύεστε και μην εφησυχάζεστε με την πρώτη επιτυχία. Το τραγούδι πέραν του ότι είναι όμορφο είναι δύσκολο σαν επάγγελμα, καλό θα είναι να υπάρχει και κάποια σπουδή παράλληλα με αυτό. You’ve been warned! (Γέλια!)
Για σένα τι σημαίνει τραγούδι;
Για μένα το τραγούδι είναι τρόπος επικοινωνίας. Είναι η πρώτη μου επιλογή επικοινωνιακά και η πιο συγκεκριμένη μετάδοση των συναισθημάτων μου προς τα έξω. Είναι μια μουσική κατάθεση ψυχής. Ο δικός μου τρόπος στο να μεταδίδω τα συναισθήματα μου και να ενώνω τη ψυχή μου με κάποιον άλλο.
Θα ήθελα να σας αφήσω όλους με ένα μήνυμα αν μου επιτρέπεται: Να ονειρεύεστε, να αγαπάτε, να δίνετε όλα αυτά που θα θέλατε να λ’αβετε, να είστε θετικοί!  Να χαμογελάτε κάθε μέρα, όσο δύσκολη και αν είναι η μέρα σας! Να έχετε πίστη και κουράγιο!  Να χάνεστε μέσα στη μουσική γιατί επουλώνει πληγές και να μην είστε εγωιστές. Μάθετε να μοιράζεστε!
Τα φιλιά μου και ανυπομονώ σε μια συνάντηση μας στη πόλη μας, την Λαρνακα.

 

 Μερικά από τα τραγούδια της Μίας : 


http://www.youtube.com/watch?v=Ewoz8IIJyqo&ob=av2e

http://www.youtube.com/watch?v=Fb-Nn7_0W7k&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=3qYcZjZrgBo&feature=youtu.be

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

1 thought on “Μία Γεωργίου Feel her love (for music)!”

Comments are closed.

On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2024 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ

Έναρξη εγγραφών στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (Κ.Ι.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για τη σχολική χρονιά 2024-2025

To Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει τη διενέργεια εγγραφών σταΚρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (Κ.Ι.Ε.) για τη νέα σχολική χρονιά 2024-2025. Οι εγγραφές διενεργούνται στα κατά

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αυτό το Σάββατο, κατά τη Περιφορά και Λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της θαυματουργού εικόνας του Αγίου Λαζάρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι λόγω της Περιφοράς και Λιτάνευσης των Αγίων Λειψάνων και της θαυματουργού εικόνας του Αγίου Λαζάρου

error: Content is protected !!