Georgina Ποταμίτου, το κορίτσι του Ραδιοφώνου και της… Pure!

Η συνέντευξη με την Diana Ross, τα δεκαοκτώ χρόνια ραδιόφωνο, οι κουβέντες με την Άννα Βίσση, η πόλη της η Λάρνακα, ο συνδυασμός καριέρας και μαμάς τριδυμων, για αυτά και για άλλα πολλά μας μιλά σήμερα η Georgina Ποταμίτου με αφορμή την εταιρεία της Pure την οποία μας συστήνει! 

Της Γιώτας Δημητρίου
Φώτο Ολέσια Κωνσταντινίδου 

 

Georgina ο κόσμος σε ξέρει από το ραδιόφωνο, αλλά είσαι πολλά περισσότερα από αυτό. Καταρχάς τι σπούδασες;
Θα ήθελα καταρχάς  να σας συγχαρώ για τη δημιουργία του διαδυκτιακού σας περιοδικού skalatimes και για την ονομασία του επίσης. Σας εύχομαι κάθε καλό και καλή συνέχεια! Λοιπόν, σπούδασα Δημόσιες Σχέσεις και Δημοσιογραφία. Και πιστοποιήθηκα ως Εκπαιδεύτρια από το Staregister.

Ποιοι λόγοι σε ώθησαν να ακολουθήσεις αυτό το μονοπάτι σπουδών;
Η δημιουργικότητα, η έμπνευση, η διεκπεραίωση των ιδεών μου, η εργασιομανία μου.

Από τα φοιτητικά σου χρόνια τι κράτησες;
Όλα όσα διδάχθηκα από επαγγελματίες του χώρου και την τρέλα μου με τη διοργάνωση και τη συμμετοχή μου στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Θα έλεγες πως επαγγελματικά πραγματοποίησες τα όνειρα που είχες θέσει ως φοιτήτρια;
Τα όνειρα δεν τελειώνουν ποτέ. Θέτω καινούριους στόχους καθημερινά. Κάνω την αξιολόγηση της δουλειάς μου σε καθημερινή βάση. Είμαι πολύ απαιτητική με τον εαυτό μου και κάθε χρόνος που περνά γίνομαι περισσότερο αυστηρή. Θέλω το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα για τη δουλειά μου και για τους πελάτες της εταιρείας μας.

Η σχέση σου με το ραδιόφωνο πότε ξεκίνησε;
18 χρόνια Ραδιόφωνο! 11 χρόνια ραδιοφωνική παραγωγός! Η σχέση μου με το ραδιόφωνο ερασιτεχνικά ξεκίνησε στην τελευταία τάξη του Λυκείου, 1992, όπου ένας συμμαθητής μου είχε στήσει πειρατικό ραδιοσταθμό στο σπίτι του. Θυμάμαι πριν σχολάσω μάζευα αφιερώσεις από τους συμμαθητές μου και τις μετέδιδα τα απογεύματα. Την ίδια χρονιά σκέφτηκα πως αυτό ήθελα να κάνω επάγγελμα. Νομίζω πως η μουσική ήταν και ο λόγος να ασχοληθώ με το ραδιόφωνο γιατί σπούδασα και μουσική στο Εθνικό Ωδείο Λάρνακας. Το 1992 λοιπόν αποφάσισα να πάω να κτυπήσω την πόρτα του ΡΑΔΙΟ ΕΦ ΕΜ. Μπήκα στο ραδιοσταθμό και ζήτησα τον Διευθυντή… Αυτό ήταν… Η αρχή μία επαγγελματικής σταδιοδρομίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.  Και άρχισα να μαθαίνω το ραδιόφωνο, και το ραδιόφωνο εμένα!

Ποια ραδιοφωνική στιγμή θυμάσαι πιο έντονα;
Τις Εκστρατείες Αγάπης που διοργάνωνε το Ράδιο ΕΦ ΕΦ στη Λάρνακα και τη συμμετοχή μου στα Πρώτα Μουσικά Βραβεία Κύπρου με τον SUPER FM.

Ποιες συνεντεύξεις σημάδεψαν την μνήμη σου; Πως ήταν;
Για να είμαι ειλικρινείς όταν ήμουν στον SUPER FM μέσα από την ενότητα που είχε ο σταθμός με τίτλο HALL OF FAME, πέρασαν αμέτρητοι καλλιτέχνες. Αλλά θα σου απαντήσω ευθέως, 2005 με την DIANA ROSS. Φιλική, λες και γνωριζόμασταν χρόνια, μία diva, μία καλλιτέχνιδα που μίλησε για τις Supremes και τη σόλο τις καριέρα μετέπειτα. Τι άλλο να σας πω ; Ότι η συνέντευξη ήταν τηλεφωνική, μας είχε καλέσει από Los Angeles και ότι μας είπε θα σας τηλεφωνήσω στις 19:45 και ήταν ακριβώς στην ώρα της! Τυπική, επαγγελματίας.
Θα σας πω ακόμα ένα όνομα βεβαίως βεβαίως για να μην ξεχνιόμαστε… Είναι γνωστή η λατρεία μου για την Άννα Βίσση. Αλλά ξέρετε κάτι, δεν είναι μόνο αυτό. Με την Άννα δεν ένιωσα ποτέ ότι μου έδινε συνέντευξη. Είχαμε πολλά πράγματα να πούμε κάθε φορά. Κουβέντα κάναμε, όπως κάθονται δύο φίλες και τα λένε και θέλει να μάθει τα νέα η μια της άλλης. Άννα φοβερή! Και Σκαλιώτισσα!

Σήμερα που σε βρίσκουμε;
Σήμερα θα με βρείτε στην PURE Marketing Communications που δημιουργήσαμε μαζί με τον σύζυγο μου.

Μίλησε μας λίγο για την Pure…
PURE.  Δηλαδή Public Relations. H εταιρεία άρχισε να δραστηριοποιείται τον Μάρτιο του 2010. Το όραμα της εταιρείας γεννήθηκε ταυτόχρονα με τη δική μας ανάγκη να προσφέρουμε στο χώρο των Δημοσίων Σχέσεων. Έχοντας ένα όνειρο τη δημιουργία μιας εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων, η οποία θα συμβαδίζει με τις ανάγκες της αγοράς, δημιουργήσαμε την PURE. Επιθυμούμε η PURE να γίνει συνώνυμο της δημιουργίας. Στην εταιρεία μας, αφουγκραζόμαστε τις τάσεις και ενεργούμε άμεσα και αποτελεσματικά.
Ξεκάθαρος στόχος η αποτελεσματική λύση και διεκπεραίωση οποιουδήποτε επικοινωνιακού προβλήματος. Με αξίες όπως το ήθος, η αξιοπιστία, η κοινωνική ευθύνη, η καινοτομία, η αφοσίωση, η ποιότητα, ο σεβασμός, η τεχνογνωσία, η συνεργασία, το αμοιβαίο όφελος έχουμε σαν σκοπό να επιτύχουμε ολοκληρωμένες, πρωτοποριακές και δημιουργικές λύσεις. Παίρνουμε ως αφορμή τις δικές σκέψεις και  ανάγκες των πελατών μας, ανακαλύπτουμε και αξιοποιούμε την δυναμική τους και τις μεταμορφώνουμε σε επιτυχίες.
Η PURE στοχεύει στην ξεκάθαρη επικοινωνία με τους πελάτες της. Το επιθυμητό αποτέλεσμα εξασφαλίζεται αποκλειστικά εξαιτίας της διορατικότητας, της αφοσίωσης και του ενθουσιασμού που χαρακτηρίζει όλους τους συνεργάτες της εταιρείας, στον τρόπο διαχείρισης και υλοποίησης των στόχων των πελατών μας. Οι απαιτητικές ανάγκες των δύσκολων καιρών που βιώνουμε μπορούν να επιλυθούν μέσω των καινοτόμων και δημιουργικών λύσεων που μπορούμε να προσφέρουμε σε κάθε εταιρεία, οργανισμό.  Η επανάπαυση και η επανάληψη δεν είναι στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν. Αντιθέτως εμβαθύνουμε ανελλιπώς στους ήδη υφιστάμενους τομείς ενώ παράλληλα στοχεύουμε στη συνεχή αναβάθμιση του επιπέδου των υπηρεσιών μας.

Η Pure έχει έδρα την πόλη μας. Πόσο εύκολο είναι να έχει έδρα μια εταιρεία την Λάρνακα;
Δεν είναι δύσκολο, διότι με έδρα την Λάρνακα, η εταιρεία μας δύναται να εξυπηρετεί τους πελάτες της σε παγκύπριο και διεθνές επίπεδο.

Ποια η σχέση σου με την πόλη σου;
Δυνατή και λατρεμένη! Προσπαθώ και μέσα από τη δουλειά μου να αφοσιώνομαι επί της ουσίας για τη Λάρνακα. Αγαπώ κάθε γωνιά της. Η καλύτερη στιγμή και η απόλυτη χαλάρωση με το τέλος της ημέρας είναι μία βόλτα από την παραλία των Φοινικούδων.

Πρόσφατα βραβεύτηκες για την φιλανθρωπική σου προσφορά από τον Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων Λάρνακας…
Πρώτα απ’όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω ονομαστικά την κα Στάλα Κκιούπη, Πρόεδρο του Συνδέσμου και τον κο Πανίκκο Ιωάννου, Λειτουργό Εκδηλώσεων, για την τιμή που μου έκαναν να με βραβεύσουν μαζί με τις υπόλοιπες εταιρείες και χορηγούς του Συνδέσμου. Η σχέση μου με τον Σύνδεσμο άρχισε το 1996 από προσωπική εμπειρία που είχα με τη γιαγιά μου. Το βραβείο είναι αφιερωμένο στη μνήμη της. Τότε είδα το έργο που επιτελούσαν και τη στήριξη που παρέχουν σε άτομα που υποφέρουν από τον καρκίνο. Τα τελευταία  χρόνια στηρίζω μέσα από την PURE τη Γραμμή Ζωής που πραγματοποιείται μία φορά τον χρόνο. Για φέτος ορίστηκε στις 28 Ιουλίου, στην εξέδρα των Φοινικούδων. Επίκεντρο όπως πάντα της εκδήλωσης θα είναι η δημιουργία μιας αλλιώτικης γραμμής του ενός χιλιομέτρου, με κέρματα του ενός ευρώ, της «γραμμής ζωής».  Μέχρι σήμερα η  «γραμμή ζωής» έχει διανύσει 3000 μέτρα και συνεχίζει δυναμικά για το τέταρτο χιλιόμετρο προσφοράς προς τον ασθενή με καρκίνο.

Πως τα βγάζεις πέρα ως εργαζόμενη που συνάμα είναι και σύζυγος και μητέρα τριδύμων;
Έλα μου ντε… (γέλια). Η ενέργεια που παίρνω από την οικογένεια μου. Τα τρίδυμα τώρα είναι 4,5 χρονών και πίστεψε με μου γεμίζουν τις μπαταρίες μου στο μάξιμουμ. Δημιουργήσαμε μία υπέροχη οικογένεια και ζούμε την κάθε μας στιγμή ευτυχισμένα.

Ο σύζυγος σου, ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ Αντρέας Αντρέου πόσο σε στηρίζει στα επαγγελματικά οράματα και στόχους σου;
Ο Αντρέας ήταν το μοναδικό άτομο που πίστεψε στη δημιουργία της εταιρείας μας. Θα ήθελα να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη και την αγάπη του. Και του υπόσχομαι ότι θα μειώσω τις ώρες που δουλεύω, ίσως την επόμενη χιλιετία (γέλια).

Τα μελλοντικά σου σχέδια;
Τα σχέδια που σκέφτομαι και υλοποιώ τα κατανέμω ανά χρονιά. Συγκεκριμένα δεν μπορώ να σας εκμυστηρευτώ κάτι τώρα αλλά είμαστε υπό ατμόν συνέχεια.

Να κλείσουμε με λίγα λόγια για την Λάρνακα. Τι χρειάζεται η Λάρνακα κατά την άποψη σου;
Τουριστική Ανάπτυξη και ευελπιστώ ότι θα δούμε τα καινούρια έργα που σκέφτονται να υλοποιήσουν να παίρνουν σάρκα και οστά. Είμαι σίγουρη όμως, ότι ο Αξιότιμος Δήμαρχος μας ο κος Ανδρέας Λουρουτζιάτης θα φανεί αντάξιος και με πυγμή να αναπτύξει την Λάρνακα.

Τι αγαπάς στην Λάρνακα ;
Τα πάντα της πόλης μου…

Ποια είναι η αγαπημένη σου συνήθεια στην Λάρνακα;
Οι απογευματινές βόλτες.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

1 thought on “Georgina Ποταμίτου, το κορίτσι του Ραδιοφώνου και της… Pure!”

  1. Thank you Dara for your kind words! 🙂
    We (the whole team) trying for the best. We are still in the beginning, only 8 editions so far…..
    We are a weekly online magazine…..
    Feel free to tell us any suggestions for our Skala Times!
    xx

Comments are closed.

On Key

Related Posts

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αυτό το Σάββατο, κατά τη Περιφορά και Λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της θαυματουργού εικόνας του Αγίου Λαζάρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι λόγω της Περιφοράς και Λιτάνευσης των Αγίων Λειψάνων και της θαυματουργού εικόνας του Αγίου Λαζάρου

error: Content is protected !!