Δημήτρης Χειμώνας!

Στα 18 του δίπλα από την οσκαρική Ολυμπία Δουκάκη

Κατάφερε στα 18 του μόλις χρόνια να σταθεί δίπλα από την “Οσκαρική” Ολυμπία Δουκάκη!

Ο Δημήτρης Χειμώνας στα 15 του σκηνοθετούσε και πρωταγωνιστούσε σε θεατρικά, ενώ σήμερα ετοιμάζεται για τη θεατρική σχολή East 15, του Λονδίνου.
“Η σχέση μου με το θέατρο και γενικά την έβδομη τέχνη ξεκίνησε από τα πέντε μου, όταν είχα την τύχη να ενταχθώ στην ομάδα του “Αντίδοτου” και μέσα από τα θεατρικά του εργαστήρια να συνειδητοποιήσω πως αυτό ήθελα να κάνω. Θέατρο, κινηματογράφο, κάτι που να έχει σχέση με αυτό. Η αλήθεια είναι πως πάντα από παιδί με ενδιέφερε περισσότερο η οργάνωση της παράστασης παρά να λάβω μέρος ως ηθοποιός. Γι αυτό και όνειρο μου είναι να ακολουθήσω το μονοπάτι του σκηνοθέτη”.

Η συνεργασία με τη Δουκάκη έγινε αναπάντεχα “είχα στείλει το βιογραφικό μου στο ΘΟΚ και ζητούσα να κάνω εκεί πρακτική αφού πέρασα στην Θεατρική Σχολή του Λονδίνου East 15, αλλά αποφάσισα να μείνω ένα χρόνο Κύπρο μετά το Λύκειο, να εργαστώ και μετά να συνεχίσω για σπουδές. Από τον ΘΟΚ μου απάντησαν να πάω και μου ανάθεσαν να μαθαίνω Ελληνικά στην Ολυμπία Δουκάκη! Ξέρει βεβαίως ελληνικά, αλλά για καλύτερη προφορά ελληνικών όσον αφορούσε τον ρόλο της. Η συνεργασία μας σίγουρα θα αποτελεί για πάντα σταθμό για μένα. Αυτό που κράτησα είναι η ενέργεια της, οι γνώσεις της, το ότι είναι 80 χρόνων αλλά έχει μια φρεσκάδα όσον αφορά τον χαρακτήρα της. Με έκανε να νοιώθω πολύ άνετα δίπλα της. Ότι και να ακολουθήσει στην πορεία μου. Ο ΘΟΚ ήταν μια άλλη επαφή με τον κόσμο του θεάτρου. Βρέθηκα ανάμεσα στην κυρία Μιμή Ντενίση, κύριο Σταύρο Λούρα.Για μένα ήταν μεγάλη τύχη και ευλογία να βρεθώ να κάνω πρακτική γύρω από τέτοια ονόματα”.

Στα 13 του ο Δημήτρης έπαιζε σε θεατρικές παραστάσεις του ΘΟΚ (“Περιμένοντας το Γκοντό”, του Σάμιουελ Μπέκετ).

Στα 15 του έγραφε θεατρικά και πέρσι στα 17 του έγραψε την “Ξένη Γυναίκα”, μια περιπέτεια, όπως ο ίδιος αποκαλεί, που τους έδωσε πρόσκληση σε φεστιβάλ στη Γερμανία. ” Σε αυτό δούλεψα με: Amie Marnerou
Franjeska Stylianou Nikol Georgiou, Mariaggela Kallis,Natasa Prodromou,Antonia Antoniadou,Penny Paschali,
Petros Fessas και η ιστορία αφορούσε την σεξουαλικότητα της γυναίκας και πόσο αυτή πολλές φορές αιχμαλωτίζεται σε κάποια στερεότυπα”.

Σήμερα ο Δημήτρης ετοιμάζει κάποιες θεατρικές…χαρές! “Αυτή την περίοδο δουλεύουμε πάνω στις “Τρεις Μεγάλες Χαρές”. Ένα θεατρικό installation που θα παρουσιαστεί στο Art Café  “Στου Μπάρμπα Μπιζάριου” στις 8 και 9 του Απρίλη. Τις “Τρεις Μεγάλες Χαρές” τις είχαμε γράψει σε ηλικία μόλις 15 ετών.  Ήταν οι προσωπικές μας ανησυχίες γραμμένες σε 20 σελίδες. Τώρα αποφασίσαμε να το ξαναπαρουσιάσουμε. Το καινούριο Art Café “Στου Μπάρμπα Μπιζάριου” μας δίνει και αυτή την ευκαιρία, όσον αφορά τον χώρο. Θα είμαστε στημένοι από τις 3 μέχρι τις 10 το βράδυ στις καταστάσεις μας και κάθε μισή ώρα θα σηκωνόμαστε να παίζουμε τον ρόλο που διαρκεί 25 λεπτά. Και ξανά και ξανά και ξανά…..Η ιστορία αφορά τρεις ανθρώπους, τα όνειρα, τις ανησυχίες και την εξέλιξη τους.

Επίσης μέσα στον Ιούλιο ετοιμάζουμε ένα φεστιβάλ, εδώ στην πόλη μας, αλλά νομίζω γι αυτό θα είναι σε θέση να πει περισσότερα η Γιώτα Δημητρίου η οποία γράφει την στήλη περί θεάτρου στο Skala Times”.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

1 thought on “Δημήτρης Χειμώνας!”

  1. είναι τόσο υπέροχο να βλέπεις νέους και ταλαντούχους ανθρώπους να προβάλλονται μέσω του περιοδικού μας!
    θα είμαστε εκεί στις 8 και 9 Απριλίου για να παρακολουθήσουμε την παράσταση!

Comments are closed.

On Key

Related Posts

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αυτό το Σάββατο, κατά τη Περιφορά και Λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της θαυματουργού εικόνας του Αγίου Λαζάρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι λόγω της Περιφοράς και Λιτάνευσης των Αγίων Λειψάνων και της θαυματουργού εικόνας του Αγίου Λαζάρου

error: Content is protected !!