Single & the City “Single και Συμβουλάτορες…..Barmen”

Ο αδελφός μου, μου λέει “εσύ πρέπεις να γράφεις την στήλη Single & the City κάθε βδομάδα”!
Χαμογελώ. “Γιατί; Επειδή μοιάζω στην Carrie Bradshaw;”
“Όχι χαζή! Επειδή το κατέχεις καλά το άθλημα!”
Δεν χαμογελώ. Κρυάδες!
Τελοσπάντων. Δεν ξέρω αν κατέχω το άθλημα single, πάντως single, η αλήθεια να λέγεται, είμαι και παραείμαι. Αλλά, επίσης γνωρίζω καλά πως στο άθλημα “δεσμευμένη” (όταν μου τυχαίνει) τα πάω καλύτερα. Είμαι 100% ο εαυτός μου και πιο balance-αρισμένη. Γι αυτό έχω την εντύπωση πως όλοι οι singles νοιώθουν καλύτερα όταν βρίσκουν ένα… amore. Όταν δηλαδή μεταπηδούν από το single στο “in a relationship”.
Παρόλα αυτά γνώρισα πρόσφατα μία κοπέλα η οποία επιμένει πως δεν θέλει να βρει κανένα και πως είναι καλύτερα μόνη της (!) Παρολίγο να μην τη πιστέψω,  αφού έχω την εντύπωση πως όλοι έχουν τα ίδια μυαλά με εμένα!

Single λοιπόν το θέμα μας….. Στην κόκκινη μου βιβλιοθήκη υπάρχει ένα ράφι αποκλειστικά με βιβλία περί του θέματος. (Δεν έχω obsession με το θέμα single, με τα βιβλία είναι η εμμονή μου, γι αυτό η κόκκινη βιβλιοθήκη διαθέτει όλων των κατηγοριών. Άσε που κάποια από αυτά για singles τα αγόρασα η μητέρα μου η οποία είναι 56 ετών και είναι μαζί με τον πατέρα μου από τα 17 της! Άλλο θέμα αυτό….)
Ένα από αυτά τα βιβλία λοιπόν, είναι το “Δεν το μάθατε από μας” των Dushan Zaric και Jason Kosmas (η ελληνική έκδοση κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IntroBooks). Το βιβλίο το έγραψαν 2 barmen στην Νέα Υόρκη και διαθέτει πολλές συμβουλές με χιούμορ γραμμένες για single ladies! Το τι γέλιο έχω ρίξει διαβάζοντας το δεν λέγεται!

Μοιράζομαι λοιπόν μαζί σας πέντε από τις εκατοντάδες συμβουλές του βιβλίου, για τις single ladies:

–       Οι άνθρωποι έλκονται από τους άνετους, γεμάτους αυτοπεποίθηση ανθρώπους γιατί αυτά τα χαρακτηριστικά είναι μεταδοτικά.

–       Δεν μπορείτε να ζητήσετε από κανένα (ειδικά από ένα άντρα) να σας σεβαστεί αν δεν σεβαστείτε εσείς τον εαυτό σας.

–       Όσο κι αν δεν σας αρέσει αυτό, θα κριθείτε για την παρέα σας (δηλαδή με ποιους κάνετε παρέα)

–       Οι άντρες τρομοκρατούνται από τις γυναίκες που ελπίζουν, σκέφτονται ή στηρίζονται σε ένα αρσενικό για να τις ολοκληρώσει.

–       Το κυνήγι αρέσει στους άντρες….αλλά δεν χρειάζεται να είστε η ψυχή του πάρτι. Αλλά σίγουρα ούτε και πορνοστάρ σε συνέδριο χυδαιότητας. Αν είστε φιλική με χαμόγελο, κανείς άντρας δεν θα πτοηθεί από το γεγονός ότι φαίνεστε ήσυχο κορίτσι.

 Φυσικά οι συμβουλές των barmen απ’ την Νέα Υόρκη δεν ξέρω αν ισχύουν και στoν πλανήτη…. Λάρνακα. Ξέρω μόνο πως γενικά ο κόσμος χρειάζεται αυθεντικούς ανθρώπους. Αν είσαι αυθεντικός κι όχι θύμα του συστήματος (δηλαδή να προσπαθείς να παρουσιάσεις μια εικόνα επειδή είναι “in”, αλλά δεν είσαι εσύ), αν λοιπόν είσαι αυθεντικός όλα μπορούν να γίνουν όμορφα κι αληθινά και να βρεις και το soulmate σου.

Αλλά, όπως το τραγούδησε και η Μαρινέλα : “το κάθε τι από μόνο του, για να βρει τον δρόμο του, θέλει απλά τον χρόνο του”.
Θέλει τον χρόνο του!

Παρασκευή πρωί, 16/3/2012
Γιώτα Δημητρίου

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

3 thoughts on “Single & the City “Single και Συμβουλάτορες…..Barmen””

  1. Τι μου θύμησες μ’αυτό το βιβλίο… διακοπές στην αγαπημένη σου Πάρο!
    Θυμάσαι; Μου το δάνεισες ως βιβλίο παραλίας…
    είχες δίκιο … ξεκαρδιστικό … με “απλές” αλήθειες…
    like-like-likeeeeeeeeeeeeee το όμορφο άρθρο σου!

  2. Xn mou vevews thumamai…paralies stin agapimeni MOU Paro, esu me to “Den to mathate apo mas” kai egw me “Mukono Mplouz”…..Beach Books! 🙂

Comments are closed.

On Key

Related Posts

O Δήμος Λάρνακας ευχαριστεί το Σύνδεσμο Καταστηματαρχών του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Λάρνακας

ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ Ο Δήμος Λάρνακας ευχαριστεί τον Σύνδεσμο Καταστηματαρχών του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Λάρνακας, ο οποίος στα πλαίσια του κοινωνικού του έργου διοργάνωσε το

error: Content is protected !!