Law of attraction και η δύναμη του μυαλού!

 Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την κυκλοφορία του βιβλίου “The Secret”, της Rhonda Byrne, ο κόσμος μιλά για την δύναμη της έλξης. Αυτή την αόρατη δύναμη των σκέψεων να ελκύουν καταστάσεις.
Σε μια εποχή όπου το spirituality πέρα από τάση, μοιάζει και…μόδα, το law of attraction αποτελεί από μόνο του ολόκληρη σχολή!
Σας έχει τύχει; Το πιστεύετε; Μπορει να επιτευχθεί εύκολα ο έλεγχος των σκέψεων; Ακόμα κι αν δεν πιστεύετε στο νόμο της έλξης και στα όσα δηλώνει με σιγουριά η Rhonda Byrne σίγουρα θα συμφωνείτε πως είναι πιο υγιές να έχουμε θετικές σκέψεις αντί αρνητικές. Σωστά; Οι θετικές σκέψεις για το παρών και το μέλλων είναι αυτές που προσελκύουν το καλό, τα ευτυχισμένα και χαρούμενα γεγονότα στην ζωή μας ενώ οι μεμψιμοιρίες έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.
Πόσο εύκολο όμως είναι να διατηρείς στο κεφάλι σου θετικές σκέψεις όταν η ζωή σου είναι γεμάτη προβλήματα; (υγείας, οικονομικά, αισθηματικά, σχέσεων, και δεκάδες άλλα που μπορεί να τύχουν στους ανθρώπους).
Δεν είναι εύκολο αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο. Το κλειδί είναι η θέληση και οι σωστές “ασκήσεις μυαλού”:

–       Αφιέρωνε 5-10 λεπτά κάθε μέρα για να λες ευχαριστώ στο Θεό για όσα έχεις (ακόμα και για όσα θωερείς δεδομένο. Που περπατάς, που σκέφετεσε, που διαβάζεις, που ζεις, που βλέπεις, που έχεις φίλους, που έχεις στέγη, που μπορείς να έχεις φαγητό, κτλ). Οι ασκήσεις ευγνωμοσύνης έχουν πάντα θετική επίδραση στον εγκέφαλο. Ίσως τις πρώτες φορές που θα εφαρμόσετε την άσκηση να την θεωρήσετε χαζομάρα, σιγά σιγά όμως θα συνειδητοποιήσετε την αξία της.

–       Μην μολύνετε τον εγκέφαλο σας με άσχημες καταστάσεις που συνέβησαν στον παρελθόν και σε καμία περίπτωση μην κολλάτε σε ΓΙΑΤΙ. “Γιατί μου συνέβηκε αυτό; Γιατί με άφησε τόσο άδικα ο μακάκας; Γιατί με απάτησε η αφιλότιμη, γιατί μου συμπεριφέρθηκαν με τόση κακία” και πάει λέγωντας. Τα ΓΙΑΤΙ μολύνουν τον εγκέφαλο. Όπως λέει και μια φίλη μου, LET GO AND LET GOD!

–       Προσέχετε τι λέτε! Οι λέξεις έχουν δύναμη! (Δεν μας το έμαθε μόνο ο εμπορικότατος κύριος Κοέλος αυτό, αλλά και δεκάδες αρχαίοι φιλόσοφοι, γκουρού και πνευματικοί). Μην κάνετε άσχημες και αρνητικές δηλώσεις “αποκλείετε να ευτυχήσω! Μια ζωή τέτοια ατυχία θα με δέρνει. Όλοι με εκμεταλλεύονται. Είμαι πάντα το θύμα”. Αλλάξτε λεξιλόγιο, φράσεις και σιγά σιγά θα αλλάξει και ο…..εγκέφαλος σας.

–        Προσέξτε τις παρέες σας! Κάντε παρέα με ανθρώπους που νοιώθετε πως σας αγαπούν, που ξέρετε πως θέλουν το καλό σας και που η συναναστροφή μαζί τους σας κάνει καλύτερες ψυχές. Διώξτε όσους σας κάνουν “μικρότερους” ανθρώπους ή όσους προσπαθούν με κουτσομπολιά και κακίες να σας παρασύρουν σε κατώτερα πνευματικά επίπεδα.

Τέλος να θυμάστε πως το μυαλό μας μπορούμε να το ελέγχουμε. Κι αν δεν έχετε διαβάσει  τα βιβλία ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ και η  Η ΔΥΝΑΜΗ, της Rhonda Byrne, τρέξτε στο BiblioCosmos να τα πάρετε. Κανούν καλό στο μυαλό και στο πνεύμα!

 Αναστασία Λούκα

 

 

 

 

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

error: Content is protected !!