Θυμάμαι “Τα τσάγια κυριών στο Ambiance”

Η στήλη “Θυμάμαι” φιλοξενεί σήμερα μια πολύ γνωστή φυσιογνωμία της πόλης, έναν άνθρωπο που όλοι Σκαλιώτες γνωρίζουν. Τον Αλέκο Χαρίτου. Τον Αλέκο του Ambiance, ο οποίος μας μιλά για την Λάρνακα της δεκαετίας του ’70.

“Θυμάμαι την δεκαετία του ’70 οι κυρίες της Λάρνακας έκαναν απογεύματα τσαγιού στο Ambiance. Αντί να καλέσουν τις φίλες τους στο σπίτι τους για τσάι, τις προσκαλούσαν εδώ στο Ambiance και περνούσαν ευχάριστα το απόγευμα τους εδώ. Τότε δεν υπήρχαν γνωστοί και άγνωστοι Σκαλιώτες. Όλοι ήταν γνωστοί, με την έννοια ότι όλοι γνωρίζονταν μεταξύ τους.
Μην ξεχνάς μιλάμε για περισσότερα από 30 χρόνια πριν. Η Λάρνακα ήταν εντελώς διαφορετική το ίδιο και οι άνθρωποι της. Ήταν σχεδόν όλοι original Σκαλιώτες. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Μιλάμε για όμορφους καιρούς όπου ένα απόγευμα με τσάι, τα γνωστά “τσάγια κυριών”, ήταν αρκετό για να περάσουν ευχάριστα οι κυρίες της πόλης.

Η εποχή με τα  “τσάγια των κυριών” σταμάτησε  κάποια στιγμή μέσα στην δεκαετία του ’70 όταν χτίστηκε το ξενοδοχείο Sun Hall και πολλές από τις κυρίες που έρχονταν στο Ambiance για τα απογεύματα τσαγιών “μεταφέρθηκαν” στο καινούριο, τότε, ξενοδοχείο της πόλης.

Λίγο πιο μετά οι εποχές άλλαξαν και τα “απογεύματα με τσάγια κυριών”, έμειναν πλέον στην ιστορία!”

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

1 thought on “Θυμάμαι “Τα τσάγια κυριών στο Ambiance””

Comments are closed.

On Key

Related Posts

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024

error: Content is protected !!