Νικόλας Νικολάου “Ζωή γύρω από τη μουσική”

Νικόλας Νικολάου

Για τον κόσμο είναι ο Νικόλας Νικολάου ο στιχουργός, ο ραδιοφωνικός παραγωγός για χρόνια, ο μάνατζερ του γνωστού Κύπριου τραγουδιστή Γιώργου Παπαδόπουλου. Για μένα είναι ο Νικόλας που έχει πάντα τις καλύτερες συμβουλές για όλα τα θέματα, που είναι σπουδαίος φίλος ακόμα και όταν είναι “τίγκα”( “τίγκα” είναι η αγαπημένη του λέξη) στις δουλειές και βρίσκεται στο στούντιο για ηχογράφηση με τον Γιώργο, είναι το παιδί που ξέρει τα πάντα για τον χώρο της μουσικής, της δημοσιογραφίας, της τηλεόρασης, είναι ο άνθρωπος που σιχαίνεται να λέει κακή κουβέντα για τους άλλους. Ο Νικόλας κατάγεται από την Λευκωσία και τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην Αθήνα. Κλέβει λίγο από τον χρόνο του για μια σύντομη αποκλειστική κουβέντα με το Skala Times.

 Της Γιώτας Δημητρίου

 

Νικόλα πόσα χρόνια ασχολείσαι με την στιχουργική;
Γύρω στα δέκα χρόνια, δεν έχω ασχοληθεί σοβαρά βέβαια, δεν το έχω δει ζεστά το θέμα, αλλά συνεχίζω να γράφω στον ελεύθερο μου χρόνο και όταν το νιώσω.

Η είσοδος σου στον κόσμο των ΜΜΕ πότε ξεκίνησε;
Ξεκίνησα στα τέλη του 1992 σε πολύ μικρή ηλικία, έστειλα ένα γράμμα στον κύριο Πάμπη Βάτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, ο οποίος τότε ήταν εκδότης του περιοδικού ΦΛΑΣ με τρελές πωλήσεις κάθε Παρασκευή που κυκλοφορούσε. Του έγραψα ότι θέλω να ασχοληθώ με τη δημοσιογραφία και με πήρε τηλέφωνο. Αυτό ήταν. Άλλαξε όλη μου η ζωή. Ο κύριος Βάτης και η οικογένεια του, μου άλλαξαν τη ζωή και τους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Στην πορεία, το ένα έφερε το άλλο.

Σήμερα ζεις μόνιμα στην Αθήνα. Τι σε οδήγησε εκεί; Το να είσαι μάνατζερ ενός τραγουδιστή πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι, σε περιορίζει στο να είσαι και στιχουργός;
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζω στην Αθήνα. Χρόνια πριν το σκεφτόμουνα να δοκιμάσω να μετακομίσω στην Ελληνική πρωτεύουσα. Με τον Γιώργο Παπαδόπουλο γνωριζόμαστε δέκα χρόνια και η σχέση μας πια είναι αδελφική, έχουμε μια άριστη συνεργασία από την αρχή που ξεκίνησε την καριέρα του στην Κύπρο, πριν από εννιά χρόνια. Δυσκολίες υπάρχουν, όπως σε όλες τις δουλειές. Καθόλου, δεν με περιορίζει, το αντίθετο θα έλεγα, αλλά όπως σου είπα και πιο πριν, δεν ασχολούμαι και τόσο πολύ τον τελευταίο καιρό με τον στίχο.

Το σουξεδάκι “θες να κάνουμε σχέση” του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου δέχθηκε αρκετή κριτική για τον στίχο του, που βεβαίως ως γνωστό εσύ έχεις γράψει. Θα ήθελα να μου το σχολιάσεις λίγο.
 Ήταν ένα τραγούδι που γράφτηκε για να έχει επιτυχία και να προκαλέσει και ο στίχος και η πολύ ωραία μουσική του. Ο σκοπός πιστεύω πέτυχε.Πέρασαν και πέντε χρόνια από τότε. Έκανε χρυσές πωλήσεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Δεν έχω να πω κάτι, είναι ένα τραγούδι που αγαπήθηκε τότε, έκανε επιτυχία, απλά πράγματα.

Είναι γνωστό πως έχεις αρκετούς φίλους από τον χώρο της showbiz.Έχεις νοιώσει ποτέ να σε κουράζει αυτός ο χώρος και να θες να τα παραιτήσεις;
Πολλές φορές, στο παρελθόν περισσότερο, αλλά αξίζει, πιστεύω ότι αν προσπαθείς να κάνεις καλά τη δουλειά σου και να μην σε ενδιαφέρει το τι γίνεται γύρω σου, τότε είσαι ήρεμος και όλα πάνε καλά. Έχω φίλους,  λίγους και καλούς.

Είναι αλήθεια πως στην αρχή της καριέρας του Μιχάλη Χατζηγιάννη σας έδενε μια πολύ δυνατή φιλία και μετά χώρισαν οι δρόμοι σας;
Ναι και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να πούμε κάτι περισσότερο για το θέμα.

Νικόλα από που εμπνέεσαι για να γράψεις ένα τραγούδι;
Από προσωπικά μου βιώματα κυρίως, από την καθημερινότητα μου, από εμπειρίες φίλων μου.
Ο περισσότερος κόσμος βέβαια σε γνωρίζει ως ραδιοφωνικό παραγωγό αφού εδώ και χρόνια κάνεις μουσικές εκπομπές. Πόσα χρόνια κάνεις ραδιόφωνο;
Είμαι στο Σούπερ fm εδώ και δώδεκα χρόνια καθημερινά. Ξέρεις Γιώτα, για μένα το ραδιόφωνο είναι μαγεία, είναι τρόπος ζωής. Αγαπάω πολύ το ραδιόφωνο! Τώρα που ζω Αθήνα συνεχίζω την εκπομπή μου κανονικά ζωντανά από την Αθήνα καθημερινά 7-9 το βράδυ.

“Όχι μη ζητήσεις φωτιά, μη γυρίσεις ξανά. Όχι μη ζητήσεις καρδιά
δε γυρνώ στα παλιά” λέει ένα τραγούδι που έγραψες για τον Γιώργο Παπαδόπουλο. Αλήθεια, πόσο εύκολα λες “όχι” Νικόλα;

Παλιά μου ήταν πολύ δύσκολο να πω όχι σε οτιδήποτε, με την πάροδο του χρόνου όμως, αναγκάστηκα να μάθω να λέω και όχι σε ό, τι αξίζει να πω όχι. Πάλι, δυσκολεύομαι, στεναχωριέμαι, αλλά μερικές φορές δεν έχεις άλλη επιλογή.

Ο έρωτας πόσο ρόλο παίζει στην ζωή σου; Σε εμπνέει ή σε αποσυντονίζει;
Ανάλογα, όταν όμως νιώσω ότι χάνω τον έλεγχο και αποσυντονίζομαι, τότε σημαίνει ότι είναι κάτι δυνατό με έντονα συναισθήματα, άλλες φορές όταν μπορώ να ελέγξω τα συναισθήματα μου σημαίνει ότι είναι ένας απλός ενθουσιασμός που περνάει γρήγορα.

Η συμβουλή σου στα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν βήματα ως στιχουργοί;
Δεν είμαι ο αρμόδιος για να δώσω συμβουλές, δεν θεωρώ ότι είμαι επαγγελματίας στιχουργός.

Σου λείπει η Κύπρος;
Μου λείπει πάρα πολύ, εκεί είναι η οικογένεια μου, οι φίλοι μου, πάω πολύ συχνά, προσπαθώ να πηγαίνω μια φορά το μήνα, για να γεμίζω μπαταρίες.
Να κλείσουμε με τον δικό σου αγαπημένο στίχο, ένα στίχο που σε εκφράζει αυτό τον καιρό…..
Ένας αγαπημένος μου στίχος αυτό τον καιρό είναι το νέο τραγούδι της Νατάσας Θεοδωρίδου «Απέναντι» που λέει το ρεφρέν “Δε με νοιάζει τι έγινε δε με νοιάζει ποιος έφταιξε κι ας την είδα την σφαίρα σου η καρδιά μου δεν έσκυψε…”

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

Ελάτε να (ξανα)περπατήσουμε

ENG Text Follows Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε την ιστορία των γειτονιών της Λάρνακας και των ανθρώπων της, το Σαββατο, 27 Απριλιου σας

error: Content is protected !!