Τουρίστας στην ίδια μου την πόλη; Cool φάση!

H Ξένια εισηγήθηκε ένα θέμα για το Skala Times, “τουρίστας στην ίδια μου την πόλη” με σκοπό να μας κάνει να δούμε την Λάρνακα από την ματιά του τουρίστα και ως εκ τούτου να την απολαύσουμε περισσότερο. Αναμένουμε σύντομα το ρεπορτάζ της, με εισηγήσεις και προτάσεις για “τουριστικές περιπέτειες” στην ίδια μας την πόλη!

Προς το παρών ας ασχοληθούμε με τα τρίτροχα ποδήλατα της πόλης, τα οποία με έξι ευρώ (το άτομο) μπορούν να σας πάρουν ένα γύρο, είτε στο κέντρο της πόλης, είτε στα ιστορικά μνημεία, της Λάρνακας.  Τώρα θα  μου πεις “δεν είμαστε Λονδίνο για να αλωνίζουμε την τεράστια πόλη με τα ποδήλατα-ταξί”.

Ναι, αλλά τις καινούριες και διαφορετικές ιδέες στην πόλη που προσθέτουν ένα λιθαράκι για να γίνεται πιο ελκυστική η πόλη (προς τους Τουρίστες, αλλά και προς τους ντόπιους) την επικροτούμε! Αν και τα τρίτροχα αυτά κυκλοφορούν στην πόλη εδώ και ένα χρόνο, αμφιβάλλω αν υπάρχουν ντόπιοι που τα έχουν δοκιμάσει. (Εγώ πάντως όχι).

Γιατί; Θεωρούμε τις ομορφιές της πόλης δεδομένες; Πιστεύουμε πως η πόλη μας “εν έσχει τίποτε” ή μήπως η ρουτίνα και τα τετριμμένα μας οδηγούν πάντα στις ίδιες καθημερινές διαδρομές και συνήθειες; Μήπως είναι καιρός να ξεκινήσουμε να κάνουμε και πράγματα “εκτός προγράμματος”,  να σταματήσουμε να είμαστε όλοι πιονάκια σε μια σκακιέρα όπου οι κινήσεις είναι πάντα οι ίδιες και ματ;
Νομίζω πως ναι!

Πιστεύω πως τα χαριτωμένα τρίτροχα ποδήλατα όλοι οφείλουμε να τα δοκιμάσουμε και να απολαύσουμε την πόλη μας από μια άλλη ματιά, αυτή του….τουρίστα!
Είναι μια καλή ιδέα για οικογένειες (αν και 6 ευρώ το άτομο ίσως να είναι πολλά για μια οικογένεια με 4 παιδιά), αλλά και παρέες. Σκέψου να πίνεις τον ζεστό take away καφέ σου με 1-2 φίλους στο ποδήλατο-ταξί και να κάνεις ένα γύρο στην πόλη σου. (Μην γελάς! Είναι cool και διαφορετικό!)

Αν λοιπόν επιθυμείτε κι εσείς να κάνετε τον γύρο της πόλης με τα χαριτωμένα αυτά ποδήλατα, αν επιθυμείτε να απολαύσετε την πόλη “and go green” (όπως λέει και το διαφημιστικό), τότε καλέστε το 7777778 ή απλά πηγαίνετε στις Φοινικούδες και θα τα δείτε κάπου εκεί σταθμευμένα να περιμένουν τον επόμενο τουρίστα ή τον επόμενο Σκαλιώτη που θα αποφασίσει να την δει για μια μέρα…τουρίστας στην πόλη του!

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

1 thought on “Τουρίστας στην ίδια μου την πόλη; Cool φάση!”

  1. Πότε θα πάμε βόλτα; -:)x
    ΄Οσοι πήγαν πάντως, κατέβηκαν με ένα χαμόγελο στα χείλη!!!

Comments are closed.

On Key

Related Posts

Μιχαηλίδου για περιστατικά κακοποίησης: Οι μαθητές έχουν σπάσει τη σιωπή τους – Παρούσα η ίδια σε εξομολόγηση μαθήτριας

Στην πλειονότητά τους τα περιστατικά συμβαίνουν στον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο των παιδιών, ανέφερε η υπουργός Παιδείας «Τα περιστατικά κακοποίησης που φτάνουν στην Αστυνομία και

error: Content is protected !!