Be my Guest “Καιρός για αλλαγές”!

“Καιρός για αλλαγές, για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας”

Την στήλη γράφουν πολίτες της πόλης.  Στείλτε το δικό σας άρθρο/επιστολή στο info@skalatimes.com

Γράφει η Γεωργία Βασιλείου

Δεν είμαι ειδήμων στο να γράφω, αλλά αφού η στήλη δίνει την δυνατότητα στους Λαρνακείς να εκφράζονται, σκέφτηκα να πω κι εγώ την άποψη μου.
Καταρχάς θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου στο Skala Times για την προσπάθεια αυτή να δημιουργήσει ένα εναλλακτικό περιοδικό για την πόλη μας, που από ότι φαίνεται δεν έχει καμία σχέση με lifestyle περιοδικά.

Είναι καιρός να πάρουμε όλοι το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί και να δούμε πως μπορούμε εμείς οι ίδιοι να ομορφύνουμε την πόλη μας, να την κάνουμε καλύτερη.
Εγώ ως μητέρα δύο παιδιών (6 και 2 ετών) ανησυχώ όχι μόνο για το τι κόσμο θα παραδώσω στα παιδιά μου, αλλά καταρχάς σε ποια πόλη θα τα μεγαλώσω.
Σίγουρα η πόλη μας δεν έχει καμία σχέση με το πως ήταν τον καιρό που μεγαλώναμε εμείς.

Τότε (πριν 20 χρόνια) τα πάντα ήταν πιο αγνά, πιο όμορφα. Ένα cinema (Αττικόν), λίγο φοινικούδες, Άγω, παρέες, γυρούς στην γειτονιά, αργότερα γυρούς με το αυτοκίνητο. Απλά πράγματα. Όμορφα. Οι περισσότεροι  Λαρνακείς γνωριζόμασταν μεταξύ μας. Η πόλη τα τελευταία χρόνια αλλάζει πρόσωπο, όσο αισιόδοξη κι αν είμαι εκ φύσεως, αυτό το νέο πρόσωπο της πόλης δεν μου αρέσει. Τι έχει η Λάρνακα σήμερα; Καφετέριες, εστιατόρια, clubs και παιχνιδότοπους.

Που είναι τα πάρκα; Που είναι η αναβάθμιση της πόλης σε πολιτιστικό επίπεδο; Θέλουμε πάρκα, πολιτιστικές εκδηλώσεις όχι μόνο για μεγάλους αλλά και για παιδιά και όχι εκδηλώσεις των 50 και 40 ευρώ, τιμές προσιτές και για οικογένειες μεγάλες.  Θέλουμε η παραλία (Φοινικούδες) να γίνεται παράδεισος για τα παιδιά τα Σαββατοκύριακα (όχι ρε παιδιά οι καφετέριες και τα παιδικά παιχνίδια δίπλα από το Hobos δεν είναι αρκετά!) Μπορεί το παραλιακό μέτωπο να βάζει τα γιορτινά του τα Σαββατοκύριακα, παζαράκια βιβλίου, μαλλί της γριάς, αγορές όμορφες (όχι μόνο αξεσουάρ που αγοράζουν συνήθως οι ξένοι).

Να μπορώ να πάω με τα παιδιά μου μια βόλτα το Σαββατοκύριακο στο διαμάντι της πόλης (Φοινικούδες) και να απολαύσουμε ένα περίπατο. Δεν γίνεται το παραλιακό μέτωπο να είναι γυμνό τα Σαββατοκύριακα. (Δεν μιλώ για καταστάσεις κατακλυσμού, αλλά για όμορφες αγορές 2-3 στημένα παζαράκια βιβλίου κτλ).  Θέλουμε πάρκα! Για να ακριβολογώ, δεν θέλουμε, ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.

Νομίζω πως όταν κάποιος γίνει γονιός μπορεί να δει σε μεγαλύτερο σημείο τι θέλει να δει στην πόλη του, ίσως επειδή τα παιδιά μας τα βάζουμε πιο πάνω κι από τον ίδιο μας το εαυτό, δεν ξέρω. Ίσως επειδή μας κάνουν να βλέπουμε με άλλο μάτι.  Είναι καιρός για αλλαγές. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο!  Μακάρι μέσω του Skala Times, μέσω των ανθρώπων της πόλης, να γίνουν αλλαγές. Οι μεγάλες αλλαγές δεν  έρχονται μόνο από τους φορείς (Δημαρχείο κτλ) αλλά και από τον απλό κόσμο.

Ας γίνουμε όλοι εμείς τα λιθαράκια που θα χτίσουν έργα αλλαγής! Ας ξεκινήσουμε με τις συμπεριφορές μας.  Μακάρι!

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Απάντηση Υπουργού Βαφεάδη προς Βουλευτή Λάρνακας Ορφανίδη για το θέμα της μελέτης για δημιουργία θαλάσσιων έργων για την προστασία και τη βελτίωση της παράκτιας περιοχής της Πύλας

Ερώτηση με αρ. 23.06.012.03.164 του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας κ. Χρίστου Ορφανίδη, ημερομηνίας 8 Νοεμβρίου 2023, προς τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξη

error: Content is protected !!