Θυμάμαι “Members””

Η στήλη “θυμάμαι”,  φιλοξενεί αναμνήσεις του χθες, από Σκαλιώτες, ανθρώπους της πόλης. Αν κι εσείς επιθυμείτε να μοιραστείτε κάτι από μια Λάρνακα του χθες, επικονωνήστε μαζί μας στο info@skalatimes.com.

Σήμερα η Ξένια Νεοφύτου, μέλος της οικογένειας του “Skala Times”, μοιράζετε μαζί μας αναμνήσεις από την βραδινή ζωή της Λάρνακας της δεκαετίας του ‘90! Συγκεκριμένα ανοίγει το ημερολόγιο των αναμνήσεων και γυρίζει στην σελίδα “Members”!

Την δεκαετία του ’90 το βασικό στέκι για διασκέδαση στην Λάρνακα ήταν το υπόγειο μπαράκι “Members”. Ίσως η λέξη “βασικό” να πρέπει να αντικατασταθεί με την λέξη “μοναδικό”. Όλη η Λάρνακα συναντιόταν εκεί και τις περισσότερες φορές ο χώρος ήταν τόσο ασφυκτικά γεμάτος που θα έλεγε κανείς πως ο κόσμος ήταν διπλάσιος από όσο χωρούσε το μικρό σχετικά υπόγειο στέκι.

Οι θαμώνες διασκέδαζαν με μουσικά hits (ο κόσμος τότε χόρευε).  Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε ένα dj που έχει συνδέσει το όνομα του με την “Members”, τότε θα πρέπει να μιλήσουμε για τον Φράνκη Χαπέρη.  Ο Φράνκης (που σήμερα θα τον βρείτε  να παίζει μουσική τις Κυριακές στο “Preserve”) από τα φοιτητικά του χρόνια  (σπούδαζε στο εξωτερικό) ήταν ο dj της “Members”, όταν ερχόταν για διακοπές τα Χριστούγεννα, Πάσχα και Καλοκαίρι. Κατάφερνε να ξεσηκώνει τους θαμώνες με μουσικές από heavy metal μέχρι ελληνικά σουξέ!

Καλό θα ήταν στην περιγραφή της “Members” να αναφέρουμε και τα μεγάλα τραπέζια γύρω από καναπέδες, εκεί όπου οι φίλοι της τράπουλας έπαιζαν χαρτιά.
Ο χαμηλός φωτισμός, ο ασφυκτικά γεμάτος χώρος, το γεγονός ότι όλη η Σκάλα ήταν εκεί και οι μουσική που ξεσήκωνε για χορό, ήταν οι λόγοι που έκαναν την “Members” να γράψει την δικιά της ιστορία στην βραδινή ζωή της πόλης του Ζήνωνα.

Τώρα θα μου πεις “καλά η περιγραφή σε τι χρειάζεται; Όλοι ξέρουν την Members”.  Λάθος φίλε μου!  Η σημερινή γενιά δεν έχει ιδέα για αυτό το στέκι που για εμάς ήταν το μοναδικό στέκκι της πόλης. Είναι καλά λοιπόν να ενημερώνουμε τους νέους για οτιδήποτε από το χθες που δεν υπάρχει σήμερα. Ακόμα και αν πρόκειται για ένα βραδινό μπαράκι.  Ήταν ένα απλό μπαράκι; Ήταν η βραδινή συναγωγή της πόλης!

Τα δε Χριστούγεννα και Πάσχα που έρχονταν οι φοιτητές από τις σπουδές τους, ήταν πραγματικά όλη η πόλη εκεί μέσα.  Πολλά τραγούδια της εποχής εκείνης, ακόμα και πιο παλιά, είναι συνδεδεμένα στο μυαλό μου με την “Members”.  Όπως το heavy metal τραγούδι “Love walked in ” των Thunders.

Η στήλη σήμερα είναι αφιερωμένη σε όλους όσους πέρασαν τα νειάτα τους, ή τα μαθητικά τους χρόνια σε εκείνο το υπόγειο μπαράκι, στην περιοχή του Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας.  Η πόλη αλλάζει, ο κόσμος της αλλάζει, οι αναμνήσεις μας ποτέ! Τις κρατάμε εκεί σαν φλόγα να τις μεταλαμπεύσουμε στις πιο νέες γενιές. Για να γνωρίζουν πως κάποτε αυτή η πόλη ήταν ακόμα πιο όμορφη, οι άνθρωποι πιο απλοί και όλοι γνωστοί μεταξύ τους. Πως κάποτε μερικά στέκια της πόλης δεν ήταν απλά μέρη ψυχαγωγίας αλλά αγαπημένα μέρη σαν…δεύτερα μας σπίτια!

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2024 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ

error: Content is protected !!