Προσωπικώς “Καλή Αρχή!”

Γράφει ο Μιχάλης Σεραφείμ
mseraphim@skalatimes.com

Καλή Αρχή!

Skala Times! Επιτέλους ένα πόρταλ αφιερωμένο στην Λάρνακα, δημιουργημένο από Λαρνακείς. Μια φιλόδοξη προσπάθεια με στόχο να αναδείξει τα καλώς έχοντα της πόλης μας, τους ανθρώπους και τις ιδέες τους.

Αυτή η στήλη θα ασχολείται με θέματα της επικαιρότητας αλλά και θέματα που με απασχολούν εμένα προσωπικά. Με το σκεπτικό πως οι ιδέες που μοιράζονται, όχι απλώς δεν πεθαίνουν ποτέ, αλλά μέσα από σωστή και εποικοδομητική συζήτηση μπορούν να μετουσιωθούν σε πράξεις θα προσπαθήσω να εκφράζομαι με αντικειμενικότητα και κριτική σκέψη και προσκαλώ οποιονδήποτε βρει κάτι ενδιαφέρον ή θέλει να σχολιάσει κάτι που θα διαβάσει εδώ να μου στείλει τις σκέψεις του στο mseraphim@skalatimes.com και ίσως μαζί διαμορφώσουμε καλές και ουσιαστικές προτάσεις για την βελτίωση της πόλης μας και κατά συνέπεια της δικής μας καθημερινότητας.

Γενικότερα, η χρονιά που πέρασε πιστεύω πως έχει αρκετά θέματα για σχολιασμό. Από δημοφιλή θέματα όπως τον νέο δήμαρχο και τις αλλαγές που φιλοδοξεί να πετύχει και τις αθλητικές επιτυχίες της πόλης με την ιστορική πορεία της ΑΕΚ στην Ευρώπη μέχρι μικρότερου βεληνεκούς σε προβολή θέματα αλλά μάλλον πιο σημαντικά όπως πρόσβαση αναπήρων σε δημόσιους χώρους και εναλλακτικούς τρόπους κινητικότητας μέσα στην πόλη. Αυτού του είδους τα ζητήματα, πιστεύω πως είναι και τα πιο ουσιώδη καθώς η πλειοψηφία του κόσμου τα αγνοεί επειδή δεν τυγχάνουν εκτεταμένης παρουσίασης από τα ΜΜΕ ενώ θεωρώ πως είναι και πρόβλημα διαπαιδαγώγησης μας ως πολίτες, η αδιαφορία μας προς ορισμένους συνανθρώπους μας.

Οπόταν, θέλω να πιστεύω ότι μέσα από αυτή τη στήλη, κάποια από αυτά τα προβλήματα θα αναδεικνύονται και ίσως περισσότερος κόσμος θα τα συνειδητοποιεί, βελτιώνοντας έτσι την συμπεριφορά μας αλλά και την ικανότητα μας να συμπάσχουμε με τους συμπολίτες μας.  Πιο αναλυτικά όμως θα ξεκινήσουμε από βδομάδας. Για την ώρα απλώς θα ευχηθώ καλή αρχή στα «χρονικά της Σκάλας», και ελπίζω αυτή η προσπάθεια να λειτουργήσει θετικά στην ανάδειξη της πόλης μας και των ανθρώπων της!

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δήμος Λάρνακας: Ανακοίνωση για τη Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης ανάπτυξης

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 συνάντηση του Δημάρχου

error: Content is protected !!