Ξενοφοβία;

                              “Οι παππούδες μας πρόσφυγες. Οι γονείς μας μετανάστες. Κι εμείς ρατσιστές”

Τα παιδιά ζωγραφίζουν στους τοίχους, όπως λέει και το ομώνυμο τραγούδι. Μόνο που η “ζωγραφιά” τους δεν είναι “δυο καρδιές και ένας ήλιος στην μέση”. Είναι συνθήματα κατά των ξένων, εκεί στο τοίχο της μητρόπολης. (Τυχαίο;)
“Έξω οι ξένοι” γράφει.

Κάποιος άλλος, με διαφορετικά μυαλά απάντησε από κάτω “και οι Έλληνες από Αμερική και Αυστραλία;”
Αλήθεια, αν θέλουμε κάθε λαό στον τόπο του, τότε οι χιλιάδες Κύπριοι που εργάζονται για ένα καλύτερο μέλλον, σε Αμερική, Αγγλία, Αυστραλία, θα πρέπει να επιστρέψουν πίσω στη Κύπρο. Χμ….για σκεφτείτε το λίγο!

Πριν η προπαγάνδα κάποιων μας τυφλώσει, ας σκεφτούμε πως τούτη η πόλη φιλοξενεί αρμένιους και τουρκοκύπριους. (Κι όχι μόνο).
Πριν ο φόβος μας κάνει να παρανοήσουμε ας μην ξεχνάμε πως την ιστορία της πόλης μας, κανείς δεν θα μας την πάρει. Ούτε ο ξένος που έρχεται να εργαστεί, ούτε ο Αρμένιος που χτίζει Armenian Culture Center, ούτε οι τουρκοκύπριοι που ζουν εκεί στις περιοχές πίσω από το κάστρο.

Η Λάρνακα είναι η πόλη του Ζήνωνα με ιστορία και μην φοβάστε κανείς δεν διαγράφει την ιστορία μας.  Όσο για τους “άλλους ξένους”,  που “παίρνουν πολλά λεφτά”, “μας τρώνε τις δουλειές μας”, “ζουν με μεγαλύτερα οφέλη από την κυβέρνηση από ότι εμείς”, είναι καλά να γνωρίζουμε  πως τους νόμους περί αλλοδαπών τους έβαλε η βουλή το 2006.  Επίσης, υπάρχουν οδηγίες και νόμοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση που ως κράτος της Ε.Ε οφείλουμε να εφαρμόζουμε και τέλος, ας αποφασίσουμε ποιο είναι το πρόβλημα μας.  Συγκεκριμένη εθνικότητα ξένων; (Δηλαδή αν είναι Γάλλοι ή Ρώσσοι είναι οκ, αλλά αν είναι μαύροι ή αράπηδες δεν τους ανεχόμαστε;) Τα λεφτά που παίρνουν από την Κυβέρνηση (που το αποφάσισε η Βουλή το 2006) ;

Ή μήπως μας ενοχλεί η παρουσία τους επειδή θεωρούμε τους εαυτούς μας υπεράνω;  Πάντως πλάκα θα έχει να ανακαλύψει η Ευρωπαική Ένωση πως έχουμε ξενοφοβία και είμαστε ρατσιστές.  Οι Κύπριοι, με παππούδες πρόσφυγες και γονείς μετανάστες, να είναι ρατσιστές. Πλάκα έχει!

Υ.Γ1 Για να είσαι ρατσιστής πρέπει να θεωρείς τον εαυτό σου υπεράνω, σαν τον μακαρίτη τον Χίτλερ ένα πράμα.

 Υ.Γ2 Δεν με ενοχλούν οι ξένοι στον τόπο μου. Ούτε οι κίτρινοι, ούτε οι μαύροι, ούτε κανένας ξένος. Με ανησυχεί μόνο μήπως ο αριθμός αλλοδαπών γίνει ανεξέλεκτος και τελικά οι Κύπριοι στην Κύπρο γίνουμε λιγότεροι από ότι οι ξένοι. Μόνο αυτό.

 Μ.Ι

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024

error: Content is protected !!